Congoforum Congoforum


Actualiteit
Analyse en reflexie
Samenwerking
Economie
Fiche over Congo
Fiche over België
Ontwikkeling
Interviews
Links

Reportages

Pagina : 1 / 61

16.04.19 Begrafenissen in Kinshasa - de doden ruïneren de levenden (CongoForum) (16/4/2019)


KINSHASA – Het organiseren van een uitvaart in het Kinshasa van vandaag bezorgt de getroffen families vaak heel wat financiële kopzorgen. Talloze families stellen dit laatste eerbetoon vaak wekenlang uit om te wachten op financiële bijdragen van familieleden die in het buitenland verblijven.

Elke familie wil, naargelang de eigen financiële middelen het toelaten, zijn dierbaren op een waardige wijze begraven, bericht Mediacongo. Maar de wensen overstijgen niet zelden het beschikbare budget met overmatige uitgaven tot gevolg, iets wat door de sociale druk al bijna tot een verplichting is geworden als men alle negatieve kritiek van zijn medeburgers wil vermijden.

Lees verder...

11.04.19 Over excuses aanbieden en met het vingertje wijzen (Klaas Vanhalst) (11/4/2019)


(Opinie)

Wie er de voorbije maanden de opiniebijdragen op naleest, zal hebben opgemerkt dat steeds meer intellectuelen en politici de Belgische regering ertoe oproepen om excuses aan te bieden aan onze ‘ex-kolonies’ (DR Congo, Rwanda, Burundi) voor ons « wangedrag » tijdens de koloniale periode (ruwweg de eerste helft van de 20ste eeuw). Hierbij stel ik mij de vraag: wie heeft daar nu echt baat bij en wat heeft het voor zin om onze excuses aan te bieden? Wie er baat zou moeten bij hebben, zijn diegenen die onder het Belgische koloniaal beleid hebben geleden, meer bepaald de Congolese bevolking.

Lees verder...

31.03.19 Verbinding met Kinshasa illustreert expansiedrang van RwandAir (CongoForum) (31/3/2019)


KINSHASA / KIGALI – De Rwandese nationale luchtvaartmaatschappij, RwandAir, wendt de steven richting DR Congo. Op 20 maart ondertekende zij in Kinshasa een akkoord over de opening van een directe luchtverbinding tussen Kigali en de Congolese hoofdstad. De verbinding zou al in april operationeel moeten zijn, zo verklaarde Yvonne Makolo, algemeen directeur van het bedrijf. Een exacte datum werd echter nog niet aangekondigd.

Lees verder...

28.03.19 Haut-Uele : naar een nieuw conflict tussen bevolkingsgroepen ? (CongoForum) (28/3/2019)


KINSHASA – De inwoners van de provincie Haut-Uele, in het uiterste noordoosten van de DR Congo, maken zich zorgen over de aanwezigheid van rondtrekkende Peul-veehouders die afkomstig zijn uit de buurlanden. Het samenleven met de autochtone bevolking verloopt zeer moeizaam, constateert AfricaNews.

Lees verder...

28.03.19 Armworstelen om de macht duurt voort tussen Tshisekedi et Kabila (CongoForum) (28/3/2019)


KINSHASA – Er is nog altijd geen echt compromis tussen president Félix Tshisekedi en zijn voorganger Joseph Kabila. Dat constateren Congolese media.

Lees verder...

25.03.19 President Joseph Kasa-Vubu overleed 50 jaar geleden in Boma (CongoForum) (25/3/2019)


KINSHASA – Gisteren (24 maart) was het 50 jaar geleden dat de eerste president van het onafhankelijke Congo, Joseph Kasa-Vubu, overleed in zijn residentie in de stad Boma. De president stierf namelijk op 24 maart 1969. In de provincie Centraal-Kongo werden diverse activiteiten georganiseerd om de eerste president van het land te herdenken.

Lees verder...

22.03.19 Krijgt Kabila elke maand 700.000 dollar 'pensioen' uitgekeerd? (MO) (22/3/2019)

Lees verder...

22.03.19 Martin Fayulu wil politieke oplossing, volgers willen hard verzet (MO) (21/3/2019)


‘Als het moet gaan we terug naar Congo en nemen we de wapens op’

BRUSSEL - Onder groot applaus en gejoel ontvangen Belgische Fayulufans hun soldaat van het volk. Een tot de nok gevulde basiliek van Koekelberg, volle zalen in Brussel, Leuven en Antwerpen en vervolgens een geambieerde optocht door de straten van Parijs. De Congolese diaspora in België wil tonen dat de bestolen president niet alleen staat. MO* sprak met Martin Fayulu en met zijn Belgische achterban, die hem tot leider van hun verzetsbeweging heeft uitgeroepen. Als het van Fayulu afhangt dan is dat een pacifistische beweging. Als het moet, een gewapende, roepen sommige aanhangers.

Lees verder...

21.03.19 Izun Kakiak moet nationale inlichtingendienst menselijker gelaat geven (CongoForum) (21/3/2019)


KINSHASA – De nummer twee van de nationale inlichtingendienst ANR, Justin Izun Kakiak, wordt de nieuwe baas van de organisatie. Hij volgt daarmee de omstreden Kalev Mutond, een vertrouweling van oud-president Joseph Kabila, op.

Lees verder...

21.03.19 Spanningen tussen stammen steken de kop op in Zuid-Kivu (CongoForum) (21/3/2019)


BUKAVU - In Zuid-Kivu verlopen de verkiezingen van de volksvertegenwoordigers voor de nieuwe provinciale assemblee problematisch. Vanuit verschillende hoeken zeggen mensen dat de samenstelling de verschillende stammen niet correct vertegenwoordigt.

Lees verder...

19.03.19 Keuzes van Tshisekedi bezorgen Kabilakamp de nodige munitie om te schieten (CongoForum) (19/3/2019)


KINSHASA - Het politieke platform van ex-president Joseph Kabila, het FCC, reageert op de beslissing van president Félix Tshisekedi om de installatie van de nieuwe senatoren op te schorten en de verkiezing van de provinciegouverneurs uit te stellen.

Lees verder...

19.03.19 Voor Vorst, Vaderland en Cobalt (Stefaan Marysse) (19/3/2019)


(Opinie)

De steekvlam van de verontwaardiging laait weer op in België en Congo. Het zou goed zijn mocht België in het reine komen met zijn koloniale verleden. Misschien moet een panel van Congolese en Belgische specialisten zich op vraag van een federale parlementaire commissie eerst over de feiten buigen, en dan een voorstel formuleren over wat een gepaste manier is om met dat verleden om te gaan. En hoe kan dat anders dan door tegemoet te komen aan de noden van Congo vandaag?

Lees verder...

19.03.19 Tshisekedi neemt krasse maatregelen maar moet wel op eieren lopen (CongoForum) (19/3/2019)


KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft de installatie van de nieuwe senatoren opgeschort en de verkiezing van de provinciegouverneurs uitgesteld. Hij besliste ook dat er een gerechtelijk onderzoek komt naar mogelijke corruptie in verband met bepaalde verkiezingen. Drie opmerkelijke maatregelen, die werden genomen na overleg met de diverse grote instellingen.

Lees verder...

18.03.19 Goma: kippen kweken en praten maakt vrouwen sterker (CongoForum) (18/3/2019)


GOMA - Een groep vrouwen uit de stad Goma (Noord-Kivu) leefde in een verdeelde gemeenschap. De vrouwen leefden in armoede en in de marge van de maatschappij. Er heerste ook een groot onderling wantrouwen in de plaatselijke gemeenschap. Er waren vaak misverstanden. De plaatselijke vrouwen leefden op gespannen voet met de vrouwen uit een vlakbij gelegen legerkamp. Echte relaties tussen hen waren er niet.

Lees verder...

18.03.19 Félix Tshisekedi zit verstrikt in de netten van het Kabilasysteem (CongoForum) (18/3/2019)


(Opinie en analyse)

KINSHASA – De partij van president Félix Tshisekedi, de UDPS, heeft niet één zitje veroverd in de nieuwe Congolese Senaat. Toch wel een unicum! Tshisekedi zal nu moeten kiezen, schrijft La Libre Afrique: wordt hij de president van de instellingen – maar dan als figuur in de marge – of wordt hij de president van de straat?

Lees verder...

18.03.19 ‘Leopold II. Le plus grand chef d’Etat de l’histoire du Congo’ (boekbespreking) (18/3/2019)


Jef Abbeel bespreekt een boek van Jean-Pierre Nzeza Kabu Zex-Kongo: ‘Leopold II. Le plus grand chef d’Etat de l’histoire du Congo’.

Lees verder...

17.03.19 Martin Fayulu: "Ik moet niet bewijzen dat ik de president van Congo ben" (Stampmedia) (17/3/2019)


ANTWERPEN - Het gaat goed met Martin Fayulu. De Congolese presidentskandidaat moest het eind december vorig jaar afleggen tegen Félix Tshisekedi, die Kabila als nieuwe president van de Democratische Republiek Congo (DRC) opvolgde. Vandaag zijn de motivatie en toewijding om Congo uit het slop te trekken groter dan ooit. Fayulu – die door de oppositie tot ware winnaar van de verkiezingen werd uitgeroepen – begon begin maart aan een wereldtournee door Europa en de Verenigde Staten. Afgelopen donderdag was hij te gast aan de Universiteit Antwerpen, waar onze reporter Glodie Mungaba hem sprak.

Lees verder...

14.03.19 De zwarte gaten in de Congolese overheidsfinanciën (MO) (14/3/2019)


BRUSSEL - Als Félix Tshishekedi, die sinds 24 januari president is van de Democratische Republiek Congo, iets wil doen aan de rampzalige levensomstandigheden van zijn tachtig miljoen landgenoten, zal hij daarvoor veel geld moeten vinden.

Lees verder...

11.03.19 Martin Fayulu reist rond in Europa en Amerika (CongoForum) (11/3/2019)


BRUSSEL - Bijna 2,5 maanden na de Congolese presidentsverkiezingen, die officieel zijn gewonnen door Félix Tshisekedi, is opposant Martin Fayulu begonnen aan een Europees-Amerikaanse rondreis. Als eerste land doet Fayulu België aan.

Lees verder...

11.03.19 Sterke vrouwen in DR Congo: Léonie Kandolo van het katholieke lekencomité CLC (KerkNet) (11/3/2019)


KINSHASA - De katholieke activiste en woordvoerdster van het Comité Laïc de Coordination (CLC), Léonie Kandolo, is een van de 50 meest invloedrijke vrouwen in de Congolese samenleving. De lijst werd eind van de week gepubliceerd door de onlinekrant pourelle.info, naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag (8 maart).

Lees verder...

09.03.19 Antoine Gizenga was één van de vaders van de Congolese onafhankelijkheid (CongoForum) (9/3/2019)


KINSHASA – Eén van de gewezen premiers van de DR Congo, Antoine Gizenga Fundji, is op zondag 24 februari 2019 overleden in Kinshasa. Hij werd 93 jaar oud. CongoForum blikt terug op de betekenis van deze politicus.

Lees verder...

08.03.19 Wereldvrouwendag in Congo - de strijdpunten van feministen blijven groot (MO) (8/3/2019)


(Opinie)

KINSHASA - Elk jaar op 8 maart vullen de straten van de Congolese hoofdstad Kinshasa zich met een menigte van vrouwen en meisjes, van wie de meesten gekleed gaan in een voor de gelegenheid speciaal geprinte stof. Al mag de dag van de rechten van de vrouw niet gereduceerd worden tot het dragen van gekleurde en feestelijke stoffen. Naast de feestelijke gebeurtenissen is de maand maart vooral een geprivilegieerd moment van bewustwording en reflectie over de toestand van vrouwen in Congo.

Lees verder...

06.03.19 Kritische vragen over hoge vergoedingen voor ex-president Joseph Kabila (CongoForum) (6/3/2019)


KINSHASA – Er is een document opgedoken over de vergoedingen die gewezen president Joseph Kabila heeft ontvangen in de maand februari. Het document zou afkomstig zijn van de Congolese centrale bank (BCC) maar die zegt zelf nergens van te weten, zo bericht Deutsche Welle.

Lees verder...

02.03.19 Laurent Monsengwo: "Hebben de Congolezen u gezegd dat u excuses moet vragen?" (VRT NWS) (2/3/2019)


BRUSSEL - "Er zijn belangrijker zaken." Dat antwoordt monseigneur Laurent Monsengwo op de vraag of België zijn excuses moet aanbieden aan Congo voor de wreedheden die zijn begaan tijdens het koloniale verleden. Onze Afrika-expert Peter Verlinden sprak met Monsengwo.

Lees verder...

27.02.19 Activiste Modi Ntambwe: "Excuses voor het koloniale verleden interesseren me niet" (Bruzz) (27/2/2019)


BRUSSEL - "Excuses voor het koloniale verleden interesseren me niet", zegt activiste Modi Ntambwe in een gesprek met Bruzz. "Excuses waarvoor en aan wie? De meeste mensen die de koloniale tijd meegemaakt hebben, zijn overleden. Die excuses komen gewoon te laat. Mij interesseert het racisme waar de Afrikaanse diaspora hier in België nog altijd mee te kampen heeft."

Lees verder...

27.02.19 Mgr. Monsengwo: «Tshisekedi had zijn nederlaag ruiterlijk moeten erkennen » (CongoForum) (27/2/2019)


BRUSSEL – « De DR Congo is niet gedoemd om te leven in de marge van de democratie », zegt monseigneur Laurent Monsengwo, de gewezen aartsbisschop van Kinshasa. “In 2011 stemde de overwinning van Joseph Kabila niet overeen met de cijfers van de katholieke kerk. Om echt een einde te maken aan het systeem van Kabila, had Félix Tshisekedi gewoon zijn duidelijke nederlaag bij de recente presidentsverkiezingen moeten erkennen. Hij had zich niet mogen laten benoemen. Tshisekedi had de echte winnaar (Fayulu) moeten feliciteren, en het Kabilaregime zou in elkaar zijn gestort.”

Lees verder...

25.02.19 De feiten moeten kloppen, ook over Congo (Guy Vanthemsche) (25/2/2019)


(Opinie)

BRUSSEL – De verontwaardiging over ons koloniale verleden is terecht. Maar dat neemt niet weg dat de geschiedenis zorgvuldiger benoemd moet worden, vindt historicus Guy Vanthemsche (VU Brussel).

Lees verder...

22.02.19 Maison Schengen kan weer open gaan na ondertekening akkoord EU-Congo (CongoForum) (22/2/2019)


KINSHASA - De Congolese regering en de delegatie van de Europese Unie hebben vandaag, vrijdag, een overeenkomst ondertekend over de hervatting van de activiteiten van het Schengenhuis in Kinshasa. De ceremonie vond vanmiddag plaats in La Cité de L'Union Africaine (Kinshasa).

Lees verder...

20.02.19 Zijn constructieve maatregelen niet veel beter dan symbolische excuses? (Denis Bouwen) (20/2/2019)


(Opinie)

Het regent oproepen van activisten en anderen die van mening zijn dat België dringend excuses moet aanbieden aan de Congolezen. Maar zitten de Congolezen op die excuses te wachten? En zou het ook veel uithalen? Is een andere, meer verbindende aanpak niet veel verstandiger, en vooral ook nuttiger en zinvoller?

Lees verder...

20.02.19 Excuses voor de kolonisatie: en wat daarna? (Erik Kennes) (20/2/2019)


(Opinie)

LUBUMBASHI - De VN-experten maakten een scherpe analyse van het institutioneel racisme in België en zagen als oorzaak de erfenis van de kolonisatie, die op veel niveaus moet aangepakt worden. Eén van de steeds terugkerende eisen in dit verband is het aanbieden door België van excuses voor de kolonisatie. Goed, dat is eenvoudig en het geeft je misschien even een goed geweten, maar wat zal dit concreet aan de situatie veranderen?

Lees verder...

20.02.19 DR Congo: het blijft wachten op de nieuwe regering (CongoForum) (20/2/2019)


KINSHASA - Félix Tshisekedi is op 24 januari 2019 aangetreden als nieuwe president van de DR Congo maar er is nog altijd geen nieuwe regering benoemd. Ex-president Joseph Kabila nodigde vandaag de kaderleden van zijn politiek platform (FCC) uit voor een bijeenkomst over een mogelijke coalitieregering met het kamp van Tshisekedi.

Lees verder...

19.02.19 "De hele Belgische samenleving moet excuses aanbieden voor het koloniale verleden in Congo" (VRT) (19/2/2019)


(Opinie)

Een onlangs verschenen rapport van een VN-expertencommissie raadt de Belgische samenleving aan om in het reine te komen met het koloniale verleden. Volgens docent Frank Gerits kunnen we niet alleen naar koning Leopold II kijken als we het debat over onze excuses voeren: "Officiële excuses zijn belangrijk omdat ze ons in staat stellen om kritisch te reflecteren over de ideeën die wij, zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse Belgen, hebben meegekregen als kind."

Lees verder...

18.02.19 Belgische ‘sorry’ aan Congolezen volstaat niet (Nadia Nsayi) (18/2/2019)


(Opinie)

In een tussentijds rapport roept een werkgroep van de VN rond mensen van Afrikaanse afkomst in België de Belgische staat op om verontschuldigingen te uiten voor de gruweldaden tijdens de kolonisatie. Beleidsmedewerker Nadia Nsayi gaat in een opiniebijdrage dieper in op de inhoud van het rapport.

Lees verder...

17.02.19 Koloniaal verleden in Congo: moet België wel of niet excuses aanbieden? (CongoForum) (17/2/2019)


BRUSSEL – Moet België excuses aanbieden voor het koloniale verleden in Congo? Die vraag kwam vandaag aan bod in het RTL-programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’. De meningen hierover lopen erg uiteen, zo blijkt.

Lees verder...

14.02.19 Financiert België duurzame Congolese palmolie of grootschalige landroof? (MO) (14/2/2019)


In 1910 groeide de onrust in de Congolese kolonie. De prijs van rubber, geoogst onder bedreiging met chicotte (of sjambok, een typisch Afrikaanse zweep) en geweer, stortte in door het groeiende aanbod uit Nederlands-Indië. Aangemoedigd door de waarnemingen van een agronoom, Graaf De Briey, besloten de bazen van de kolonie over te gaan tot diversificatie door te kiezen voor de productie van palmolie voor industriële export.

Lees verder...

14.02.19 Een nieuwe president, nu of nooit moet die Congolese rechtsstaat er komen! (CongoForum) (14/2/2019)


(Opinie)

KINSHASA – De DR Congo is lang geregeerd al naargelang het humeur van haar leiders. Nu moet er verandering komen, schrijft Le Potentiel. Congo moet, nu of nooit, eindelijk een rechtsstaat worden. Dat is de wil van heel het volk, heel het land, heel de natie. En de hele Congolese bevolking is ongeduldig. Ze wil absoluut leven in de rechtsstaat waar alle ‘politici’ het zo graag over hebben.

Lees verder...

13.02.19 Congolese media hopen op een ‘renaissance’ (CongoForum) (13/2/2019)


KINSHASA – Sinds het aantreden van Félix Tshisekedi als Congolese president laten steeds meer Congolezen sociale eisen horen. Ook in de media. Tshisekedi verklaarde eerder dat hij van de media een echte ‘vierde macht’ wil maken.

Lees verder...

12.02.19 Wie worden de nieuwe gouverneurs in Congo? (CongoForum) (12/2/2019)


KINSHASA – Eind maart stellen de provincieraden in de DR Congo de nieuwe gouverneurs en vicegouverneurs aan. Kandidaten hadden tot en met 7 februari de tijd om hun kandidatuur in te dienen. In vele provincies lijkt de uiteindelijke keuze al vast te liggen, maar welke namen maken de grootste kans?

Lees verder...

11.02.19 Verkiezingen in Congo: catechisten doen Kabila wankelen (Kerk en Leven) (11/2/2019)


Tussen de katholieke Kerken in Congo en België blijven stevige banden bestaan.

Lees verder...

09.02.19 Onderzoeker Vircoulon over verkiezingen: « Oplichterij die voldoening geeft » (Afrikarabia) (9/2/2019)


PARIJS - De nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi gaat dit weekend voor het eerst de Afrikaanse Unie toespreken. "De partners van de DR Congo kiezen voor stabiliteit, ook al blijft de overwinning van Tshisekedi aanvechtbaar", zegt Thierry Vircoulon in een gesprek met Afrikarabia. Vircoulon is onderzoeker bij het Institut français des relations internationales (IFRI).

Lees verder...

04.02.19 Visa voor Congolezen: Schengenhuis is nu al een jaar lang dicht (CongoForum) (4/2/2019)


KINSHASA – Het ‘Maison Schengen’, dat visa uitreikt voor Congolezen die naar de Schengenlanden willen reizen, is nu al een jaar lang dicht. Dit Schengenhuis moet normaal werken voor 17 landen. Het wordt gerund door België. Wat is de stand van zaken? Radio France Internationale zoekt het antwoord.

Lees verder...

04.02.19 Verkiezingen in Congo: de realpolitik heeft het gehaald (Nadia Nsayi) (4/2/2019)


BRUSSEL / ANTWERPEN - Félix Tshisekedi is door het Grondwettelijk Hof in Congo uitgeroepen tot de winnaar van de presidentsverkiezingen, en legde op 24 januari 2019 de eed af. Nadia Nsayi plaatst kanttekeningen bij het hele verkiezingsproces, en stelt dat, ondanks het cynisme, veel Congolezen blijven geloven in een betere toekomst.

Lees verder...

02.02.19 Didier Claes: "Het gaat de goede kant op met de hedendaagse Afrikaanse kunst” (CF) (2/2/2019)


BRUSSEL – Didier Claes is de zoon van een Belgische vader en een Congolese moeder. Hij is gespecialiseerd in het verhandelen van Congolese en Afrikaanse kunst. Didier vertelt ons meer over zijn vak en zijn passies.

Lees verder...

30.01.19 Westerse landen sturen houding tegenover Congo bij (CongoForum) (30/1/2019)


KINSHASA - Westerse landen hebben onlangs de nieuwe Congolese president Félix Tshisekedi gefeliciteerd met zijn aantreden, na eerder scherpe kritiek te hebben geleverd op de verkiezingen van 30 december 2018. AfricaNews analyseert de evolutie.

Lees verder...

30.01.19 Jacht op posten: veel ellebogenwerk binnen coalitie rond Kabila (CongoForum) (30/1/2019)


KINSHASA – Binnen het Front commun pour le Congo (FCC), het politieke platform van ex-president Joseph Kabila, raken de gemoederen verhit nu er posten te verdelen vallen. Volgens de officiële uitslagen van de kiescommissie (CENI) zal het FCC de nieuwe Nationale Assemblee domineren. De toekomstige eerste minister zou in principe uit de rangen van het FCC moeten komen. En ook de meeste gouverneursposten zouden naar FCC’ers moeten gaan.

Lees verder...

28.01.19 Denis Bouwen: "De mentaliteitswijziging in Congo is nog veraf" (Stampmedia) (28/1/2019)


Denis Bouwen, journalist en waarnemer van de Democratische Republiek Congo, laat zijn licht schijnen over de recente Congolese presidentsverkiezingen. Op 30 september 2018 werd Félix Tshisekedi als winnaar uitgeroepen van de presidentsverkiezingen in de Democratische Congo Republiek. De zoon van voormalig Congolese politicus Etienne Tshisekedi won volgens de kiescommissie de verkiezingen. Martin Fayulu, die tweede werd, protesteerde tegen de uitslagen, maar de uitslag werd later bevestigd door het Grondwettelijk Hof.

Lees verder...

26.01.19 Open brief aan mijn vrienden van de Congolese diaspora (Alain Bomboko) (26/1/2019)


(Opinie)

Beste vrienden van de Congolese diaspora,

Moet je eigenlijk een vereniging oprichten ter verdediging van mensen die houden van bloemen, zonsondergangen of mooie vrouwen? Ik ben een Congolees. Mijn huid heeft dezelfde honingkleur als jullie, maar ik zal nooit deelnemen aan één van jullie verenigingen ter promotie van de Congolese diaspora in België. Mijn gedrag, volgens mij voorbeeldig, is op zich al een pleidooi voor de gemeenschap waaruit we voortkomen.

Lees verder...

26.01.19 Expert Kris Berwouts: "Congo krijgt een president aan de leiband" (MO) (26/1/2019)


Er is letterlijk jaren naar uitgekeken en straks is het zo ver: Joseph Kabila wordt als president van de Democratische Republiek Congo opgevolgd door Félix Tshisekedi. Wordt daarmee een turbulente politieke transitie afgesloten, of is de rust in de staten vandaag de stilte die de storm van morgen aankondigt? We vroegen het aan Congo-expert Kris Berwouts.

Lees verder...

26.01.19 Deelde de eerste premier van Congo de droom van Koning Boudewijn? (Walter Zinzen in MO) (26/1/2019)


BRUSSEL - Twee weken geleden herdachten we de moord op Patrice Lumumba. Die herdenking vervult me met tegenstrijdige gevoelens. Omdat de beeldvorming over de eerste Congolese premier haast altijd eenzijdig is.

Lees verder...

25.01.19 De eedaflegging van Félix Tshisekedi in Kinshasa (Le Soir) (25/1/2019)

Lees verder...

Pagina : 1 / 61