Congoforum Congoforum


Actualiteit
Analyse en reflexie
Samenwerking
Economie
Fiche over Congo
Fiche over België
Ontwikkeling
Interviews
Links

print

Nieuwstelex

30.12.14 Zuid-Kivu: zes doden bij crash met Antonov-vliegtuig (CongoForum)


BUKAVU – In de provincie Zuid-Kivu is zondag een vrachtvliegtuig neergestort op de berg van Kafinda, op 25 km van de stad Uvira. Het toestel, een Antonov 4 ASS, raakte de berg en vloog dan in brand. Radio Okapi vernam in militaire kringen dat er minstens zes doden vielen, allemaal bemanningsleden.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Evenmin is bekend hoeveel passagiers er aan boord waren.

De ramp gebeurde rond 3.00u in de ochtend. Kort voordien was het vliegtuig opgestegen op de luchthaven van Bujumbura in Burundi. Volgens de lokale overheid in Uvira kwam het toestel oorspronkelijk uit Entebbe (Oeganda) en was het onderweg naar Pointe Noire (Congo-Brazzaville). Het vliegtuig had een tussenstop gemaakt in Bujumbura.

Inwoners van het dorp Kataka, dicht bij de plaats van de ramp, zagen zondagavond nog rook komen uit het wrak van het vliegtuig. Vissers, actief op het Tanganyikameer, hadden al rond 1.00u ’s nachts opgemerkt dat het toestel problemen had. Zij zagen het vliegtuig op zeer lage hoogte vliegen voor de ramp plaatsvond.

Het Congolese leger stuurde manschappen naar de plaats des onheils. Andere overheidsdiensten zijn op zoek naar de zwarte doos en onderzoeken de mogelijke oorzaak van de ramp.

© CongoForum, 30.12.14

< Terug