Nieuw fonds moet jongeren makkelijker aan kredieten helpen (CongoForum)

KINSHASA – Eerstdaags zal een nieuw fonds worden opgericht dat Congolese jongeren moet helpen om vlotter aan kredieten te geraken. Dat heeft president Félix Tshisekedi bekendgemaakt. Het gaat om een garantiefonds dat banken in staat moet stellen om makkelijker kredieten te verlenen aan jongeren.

De president kondigde het nieuws aan op een ondernemersforum in het Nigeriaanse Abuja, georganiseerd door de Nigeriaanse zakenman Tony Elumelu.

Volgens Radio Okapi wil Tshisekedi jongeren vlotter toegang geven tot kredieten. De Congolese regering vindt de verlangde rentetarieven exorbitant.

Tshisekedi vindt dat de banken niet meer dan 5% interest mogen vragen op hun kredieten. Hij stelt ook vast dat de banken bepaalde risico’s niet willen nemen. De president is van mening dat de creativiteit van jonge Congolezen veel meer kansen moet krijgen. Hij hoopt ook een einde te maken aan de ‘brain drain’.

Op het forum in Abuja waren ook de Rwandese president Paul Kagame en de Senegalese president Macky Sall aanwezig. Er namen bijna 5.000 Afrikaanse ondernemers aan deel. Tshisekedi had er een ontmoeting met Nigeriaanse investeerders, in de hoop zo investeringen in Congo aan te moedigen. Hij beschreef de DR Congo als een land met veel potentieel, ook dankzij de enorme aantallen jongeren onder de bevolking.

Tshisekedi merkte in Abuja interesse voor energie, landbouw en mijnbouw in Congo. “Er is plaats voor alle geïnteresseerden in Congo”, klonk het.

© CongoForum, 29.07.19

Beeld : Félix Tshisekedi
Bron : Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.