Kinshasa: geweld in Oost-Congo doet jongeren protesteren aan presidentieel paleis (CongoForum)

KINSHASA – Zowat 100 jongeren zijn uit verontwaardiging over het voortdurende geweld in Oost-Congo gisteren, maandag, samengestroomd aan het presidentieel paleis in Kinshasa. Met hun actie willen ze druk uitoefenen op president Félix Tshisekedi, die tijdens de verkiezingscampagne beloofde om het geweld in de streek van Beni, in Zuid-Kivu en in Ituri doortastend te zullen aanpakken.

De protesterende jongeren vinden dat het genoeg is geweest. Ze eisen dat de president zich persoonlijk inzet om het probleem in Oost-Congo aan te pakken. De actievoerders droegen zwarte kleren en hadden spandoeken bij.

Tijdens de kiescampagne deed Tshisekedi de belofte dat hij het hoofdkwartier van het Congolese leger naar Beni zou brengen om de gewapende groepen daar finaal op te ruimen. Die belofte leverde hem veel stemmen op in het oosten.

De jonge actievoerders willen drie nachten doorbrengen aan het presidentieel paleis, aldus Radio France Internationale. Sinds het aantreden van Tshisekedi wordt er vaker geprotesteerd in de omgeving van het paleis.

© CongoForum, 20.08.19

Beeld – bron: RFI

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.