Keniaanse Equity Bank neemt controle over Banque Commerciale du Congo (CongoForum)

NAIROBI / KINSHASA – De Keniaanse Equity Bank is van plan om de Banque Commerciale du Congo (BCDC) over te nemen in de DR Congo. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Equity Bank heeft een niet-bindende overeenkomst ondertekend over de aankoop van een controlebelang in de BCDC. De Keniaanse onderneming heeft de ambitie om uit te groeien tot ‘de eerste financiële instelling in subsaharaans Afrika’, zo staat in een persbericht.

Equity Bank werd in de jaren 1980 opgericht om hypotheken te verstrekken. In de voorbije 15 jaar beleefde de bank een snelle expansie. Naar eigen zeggen is ze nu de grootste Afrikaanse bank qua aantal klanten.

In 2015 kocht Equity Bank al ProCredit Bank Congo, ook in de DR Congo. In april van dit jaar bereikte het bedrijf een akkoord over de overname van de bankactiviteiten van Atlas Mara in Rwanda, Zambia, Mozambique en Tanzania. Equity Bank heeft nu activiteiten in acht Afrikaanse landen.

Het is niet bekend hoeveel de Kenianen zullen betalen voor het belang in de BCDC, die werd opgericht in 1909. De Congolese regering heeft nog 25% in de BCDC.

© CongoForum, 09.09.19

Image : BCDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.