Dr. Jean-Jacques Muyembe kondigt nieuw ebola-vaccin aan (CongoForum)

KINSHASA / GOMA – Dr. Jean-Jacques Muyembe Tamfum, professor aan de Universiteit van Kinshasa en viroloog bij het Nationaal Instituut voor Biomedisch Onderzoek (INRB), kondigt de introductie van een nieuw vaccin tegen ebola aan. Het gaat om het middel van het Belgische Janssen Pharmaceutica, een deel van Johnson & Johnson.

Muyembe sprak gisteren, maandag, in Goma op een conferentie voor religieuze leiders, spelers uit de gezondheidszorg en andere partners.

De toonaangevende arts, die nu een belangrijke coördinerende rol speelt in de strijd tegen ebola, wilde via de conferentie de steun van iedereen krijgen zodat de volgende vaccinatiecampagne een succes kan worden.

“Dit vaccin bevat antigenen van andere virussen”, legt Muyembe uit. “Het eerste vaccin beschermt alleen tegen het Ebola Zaïre-virus. Het kan niet worden gebruikt in Soedan, waar Ebola Soedan vaak wordt gevonden. Dit vaccin van Johnson & Johnson beschermt u tegen andere vormen van het ebolavirus. “

Wanneer dit vaccin volgende maand wordt gebruikt, behoren kleine handelaren die pendelen tussen Rwanda en de DR Congo tot de eerste doelgroepen. Er zal ook worden gemikt op de inwoners van twee gezondheidszones, Kahembe en Majengo.

© CongoForum, 08.10.19 (rok)

Beeld: dr. Jean-Jacques Muyembe
Bron: African Shapers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.