François Grignon praat met jongeren om ‘leugenachtige campagne’ tegen Monusco tegen te gaan (CongoForum)

GOMA – De hoge VN-functionaris François Grignon heeft vandaag met vertegenwoordigers van diverse jongerenorganisaties uit de provincie Noord-Kivu gepraat. Grignon sprak met de jongeren over het mandaat van de VN-vredesmacht (Monusco), meer bepaald in de streek van Beni. De hoge functionaris wil weerwerk bieden tegen de ‘leugenachtige campagne’ die er momenteel is tegen de VN-blauwhelmen, aldus Mediacongo.

Volgens Grignon zijn er ‘criminele netwerken’ die gruwelijke gebeurtenissen misbruiken om Monusco in een kwaad daglicht te stellen. Hij hechtte er dan ook aan om het gesprek aan te gaan met jongeren ‘om de realiteit uit te leggen’. “Dat is dus wat we proberen doen”.

Aan de bijeenkomst werd deelgenomen door vertegenwoordigers van studentenkringen, het jongerenparlement en jongeren van de ‘intergemeenschappelijke Baraza’. De ontmoeting vond plaats in Goma. Onder jongeren is er veel ongenoegen over de voortdurende slachtpartijen in de streek van Beni.

De voorzitter van de provinciale jongerenraad van Noord-Kivu, Guy Kibira, veroordeelt de heftige betogingen en acties tegen de VN-vredesmacht. Kibira lijkt niet precies te weten wie de jongeren zijn die de diverse acties tegen Monusco hebben op touw gezet.

© CongoForum, 29.11.19 (rok)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.