In brand gestoken affiches verzuren verhoudingen tussen FCC en CACH (CongoForum)

KINSHASA – De besprekingen tussen CACH (Félix Tshisekedi) en FCC (Joseph Kabila) worden opgeschort. Dat heeft Jean-Marc Kabund, waarnemend voorzitter van de UDPS zondag bekendgemaakt via Twitter. In het kamp van Tshisekedi zijn ze ‘not amused’ nadat aanhangers van de PPRD van Kabila affiches van president Félix Tshisekedid in brand staken in de stad Kolwezi.

« Dit is onaanvaardbaar », aldus Kabund. « Wij hebben alle gesprekken met het FCC stilgelegd, en willen eerst weten wie de verantwoordelijken zijn ».

Néhémie Mwilanya, de coördinator van het FCC, roept op tot rust en zin voor verantwoordelijkheid bij alle spelers uit de regerende coalitie. Mwilanya heeft kritiek op bedenkelijke daden, ‘gepleegd door militanten van diverse kanten’. Volgens de man van het FCC is een vreedzaam klimaat nodig om een goede dialoog te kunnen hebben.

In Kolwezi werden dus affiches van Tshisekedi in brand gestoken, mogelijk door aanhangers van de PPRD. Kort voordien waren affiches van ex-president Kabila in brand gestoken, en dat zou het werk zijn geweest van aanhangers van de UDPS.

© CongoForum, 11.11.19

Beeld – bron : 7sur7.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.