Vliegtuig stort neer in dichtbevolkte wijk van Goma (CongoForum)

(Extra berichtgeving over de crash in Goma)

GOMA – Minstens 27 mensen zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash middenin een wijk in Goma in het oosten van Congo, aldus de lokale autoriteiten. Onder de doden zijn ook zeker bewoners van de getroffen huizen. Onder hen negen leden van éénzelfde gezin.

Het toestel stortte zondagochtend neer in de wijk Mapendo na een mislukte take-off vanop het plaatselijke vliegveld, aldus gouverneur Nzanzu Kasivita van de provincie Noord-Kivu.

Volgens officiële bronnen waren er 17 passagiers en twee bemanningsleden aan boord, meldt de BBC.

Luchtvaartongevallen gebeuren in Congo vrij vaak in een sfeer van laks nageleefde veiligheidsnormen en gering onderhoud. Overigens hebben al de commerciële Congolese luchtvaartmaatschappijen een vliegverbod binnen de Europese Unie.

Wat weten we?

De turboprop Dornier 228-200 was eigendom van de private maatschappij Busy Bee. Het toestel crashte ongeveer één minuut na het opstijgen, vertelde een bron bij de luchthaven van Goma aan de BBC.

De Dornier zou een vlucht maken naar Beni, op zo’n 350 kilometer ten noorden van Goma.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend maar volgens sommige bronnen kreeg het toestel direct na het opstijgen te maken met motorpanne, aldus Emery Makumeno voor de BBC in Kinshasa.

Reddingswerkers en mensen uit de buurt stormden naar de plaats van de ramp om gewonden weg te brengen en de lichamen te bergen.

Ondertussen is nog niet bekend hoeveel mensen er in de getroffen woningen aanwezig waren toen het toestel neerstortte.

© CongoForum, 24.11.19 (PVb)

Beeld – bron: 7sur7.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.