Ebola eiste al meer dan 2.000 mensenlevens sinds augustus 2018 (CongoForum)

KINSHASA – Alleen al dit jaar zijn in de DR Congo meer dan 3.000 besmettingen met het ebolavirus officieel opgetekend. Het gaat om precies te zijn om 3.373 gevallen. Sinds augustus 2018 verloren al meer dan 2.000 mensen het leven als gevolg van ebola. Dat melden persagentschappen op basis van cijfers van de Congolese gezondheidsdiensten.

In totaal was er sprake van 2.231 overlijdens als gevolg van ebola. De epidemie, die nog steeds bezig, is werd officieel afgekondigd op 1 augustus 2018. Vooral de provincies Noord- en Zuid-Kivu en Ituri zijn zwaar getroffen. De gezondheidsdiensten zijn momenteel 341 ‘verdachte gevallen’ aan het onderzoeken.

De strijd tegen ebola wordt geregeld gehinderd door de onveiligheid in een aantal zones. Lees: de acties van gewapende groepen. Leden van anti-ebolateams werden gedood of gewond bij aanvallen in Noord-Kivu en Ituri. Behandelingscentra worden ook geregeld aangevallen.

De ADF-rebellen liggen aan de basis van veel van de onveiligheid. Maar ook andere gewapende groepen spelen daarbij een rol.

© CongoForum, 30.12.19

Beeld – bron: UN News

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.