Bacongo Limburg verzamelt persoonlijke verhalen van Limburgers en Congolezen

HASSELT – Bacongo Limburg is een project voor Limburgers en Congolezen, op initiatief van Het Stadsmus. In 2020 vieren we namelijk de 60ste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid. Hét moment om mensen te informeren over de koloniale periode. En dan vooral over de aanwezigheid, rol en impact van Limburgers in Congo en Congolezen in Limburg.

Wat is de doelstelling van Bacongo Limburg?

Persoonlijke verhalen verzamelen van Limburgers en Congolezen over de koloniale periode. Heb jij iets te vertellen of te tonen? Deel het op één van de Verzameldagen, of verstuur het online via bacongolimburg.be

Wat kun jij doen?

Kom naar een Verzameldag en deel een verhaal, getuigenis, video, foto of dagboek. Beeldjes, trommels of andere soortgelijke voorwerpen verzamelen ze niet, tenzij er een verhaal aan vasthangt. Ben je niet zeker of je iets van waarde hebt? Contacteer hen gerust, ze helpen je graag verder.

Wat gebeurt er met het verzamelde?

Een selectie wordt gebruikt voor een reizende tentoonstelling in Limburg, lezingen, een publieksdialoog en een educatief pakket.

Wanneer kan je naar zo een Verzameldag? En waar?

01.02.2020
Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2, Hasselt
Van 14 tot 17 uur

08.02.2020
Erfgoedcel Mijn-Erfgoed
Bibliotheek Genk, Stadsplein 3, Genk
Van 10 tot 16 uur

15.02.2020
Erfgoedcel Haspengouw
Woonzorgcentrum Demerhof, Eikenlaan 20, Bilzen
Van 14 tot 17 uur

Elke weekdag kan je terecht bij Dienst Erfgoed Lanaken
Koning Albertlaan 110, Lanaken
Van 9 tot 12 uur

Meer informatie

Wil je meer weten over dit project of zit je met een vraag?

Ga naar www.bacongolimburg.be of mail naar contact@bacongolimburg.be

Bacongo Limburg is een project voor Limburgers en Congolezen. Op initiatief van Het Stadsmus met de steun van een heleboel organisaties, verenigingen en erfgoedinstellingen: Africamuseum, Mijn Erfgoed, Erfgoed Haspengouw, Koninklijke Koloniale Vereniging van Limburg, Bibliotheek Hasselt Limburg, gemeente Lanaken, UHasselt, Hand in Hand tegen rascisme, Vormingplus Limburg, Gelijke Kansen Hasselt, Vlaanderen en stad Hasselt.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.