Participatief theater: jongeren met link met Congo gezocht om mee te doen (Pax Christi)

(Oproep)

Bij Pax Christi Vlaanderen werken we met participatief theater om in dialoog te gaan over conflicten die leven in de samenleving.

Deel 1: Katana – DR Congo

In  samenwerking met de Congolese organisatie/vredesbeweging ‘Africa Reconciled’/’Afrique Reconcilié’ (AR), gebaseerd in Oost-Congo. Africa Reconciled werd in 2011 opgericht door de jonge activist Pascal Mugaruka. De organisatie heeft jongerenclubs in de Kivustreek. Dit zijn groepen jongeren die in zes verschillende steden regelmatig samenkomen om in dialoog te gaan over politieke, sociaal-economische en veiligheidsuitdagingen in de regio. Hierin worden de geëngageerde jongeren actief begeleid om vredesactoren in hun gemeenschap te worden.

Eind januari krijgt de plaatselijke jongerenclub van Africa Reconciled in Katana een training in de methodiek van participatief theater. Ze zullen de methodiek aanleren om er later zelf mee aan de slag te gaan. Op het einde zullen ook scènes aan het grote publiek ter plaatse worden voorgesteld.

Deel 2: België

De verhalen uit Katana worden meegenomen naar België voor het tweede deel van het project. Hier zullen jongeren met een link met DR Congo het creatieve woord nemen; Naast de verhalen uit Katana zullen we ook met deze verhalen aan de slag gaan. Samenkomsten zijn gepland in februari – maart, een toonmoment zal in maart plaatsvinden.

Iets voor jou?

We zoeken naar jongeren met een link met DR Congo die aanwezig kunnen zijn op het startmoment op woensdag 5 februari om 18.30 op de Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen (eten zal voorzien worden) die zich vrij kunnen maken voor 3 creatiemomenten in februari – maart (samen te bekijken afhankelijk van de beschikbaarheid),  met ‘goesting’ om zowel met de verhalen uit Katana als de eigen verhalen aan de slag te gaan.

Wat krijg je ervoor terug?

  • de kans om artistiek aan de slag te gaan met zowel de verhalen uit Katana als je eigen verhalen
  • € 30 vrijwilligersvergoeding per creatiemoment

Interesse? Laat iets weten aan Thomas: thomas.deweer@paxchristi.be of 0472/49.19.67

Kijk ook naar het filmpje:

https://web.facebook.com/pascca/videos/2948204195198099/

Thomas Deweer

Pax Christi Vlaanderen

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.