Coronavirus doet Fally Ipupa concert afgelasten in Kinshasa (CongoForum)

PARIJS / KINSHASA – Zanger en muzikant Fally Ipupa heeft beslist om het concert te annuleren dat hij op 18 april 2020 wilde geven in het Martelarenstadion in Kinshasa. Die beslissing is het gevolg van het coronavirus.

De internationaal bekende artiest deelde zijn beslissing mee vanuit Parijs en gebruikte daarvoor zijn account op Instagram. Hij is onthutst over de evolutie van het virus in Kinshasa. Fally laat aan zijn fans weten dat hij geen andere keus heeft dan het concert af te gelasten. Hij vraagt hen ook om de instructies van de gezondheidsdiensten en de WHO na te leven.

Fally Ipupa, ooit nog deel van de muzikale entourage van Koffi Olomide, wilde naar eigen zeggen niets overhaast beslissen. Hij wachtte op de preventieve maatregelen, aangekondigd door president Félix Tshisekedi. De president achtte het nodig om stevige maatregelen af te kondigen in de strijd tegen Covid-19. Die maatregelen vallen niet al te best bij de Congolese bevolking. Nogal wat Congolezen zijn van mening dat het staatshoofd te weinig stil staat bij het leven van gewone burgers die van dag tot dag moeten leven.

Voor de annulering van het concert in Kinshasa zegde Fally al een concert in Londen af. Het optreden in Londen was eind maart gepland. Ook in dat geval was er een verband met het coronavirus.

Het coronavirus heeft ondertussen zowat overal in de wereld een negatief effect op het sociaaleconomische leven en de dagelijkse bezigheden van burgers.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 20.03.20

Beeld – bron : Facebook

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.