Mogelijk geval van Covid-19 in provincie Kwilu, gouverneur vraagt om rustig te blijven (CongoForum)

KIKWIT – In de provincie Kwilu is er sprake van een mogelijk geval van Covid-19 (coronavirus). Maar gouverneur Wily Itshundala Assanga vraagt aan de inwoners om niet in paniek te slaan. Het verdachte ziektegeval is gesignaleerd in de stad Idiofa, bericht Mediacongo.

Volgens de gouverneur is de zieke persoon iemand met de Belgische nationaliteit die eerst in Kinshasa heeft verbleven en daarna naar Idiofa is gereisd. Deze persoon arriveerde op 21 maart 2020 in Idiofa, luidt het. Hij vertoont symptomen die lijken op die van Covid-19. De zieke nam zelf contact op met de plaatselijke gezondheidszorg om stalen te laten nemen. Hij heeft zichzelf in quarantaine geplaatst.

De gouverneur heeft viroloog Jean-Jacques Muyembe (INRB) in Kinshasa gecontacteerd over de kwestie. Muyembe zal een team naar Kwilu sturen, om daar samen met plaatselijke gezondheidsexperts stalen af te nemen bij de patiënt.

Willy Itshundala vraagt verder aan de bevolking van Kwilu om de hygiënische voorschriften strak toe te passen in de strijd tegen het virus.

© CongoForum, 31.03.20

Beeld : provincie Kwilu

Bron: Wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.