Noord-Kivu trekt ten strijde tegen woekerende handelaars (CongoForum)

GOMA – Carly Nzanzu Kasivita, de gouverneur van Noord-Kivu, heeft de oorlog verklaard aan de criminele handelaars die van de huidige gezondheidssituatie en van de corona-pandemie misbruik maken om de prijzen van basisgoederen fel op te trekken. Carly Nzanzu zat dinsdag alvast een vergadering voor met heel wat plaatselijke autoriteiten. Daar werden een aantal drastische maatregelen genomen om de kakofonie op de lokale markten te stoppen en zo de inwoners van Noord-Kivu te beschermen.

Straffen volgen

De autoriteiten waarschuwen al wie nu op een willekeurige wijze op de markten aan de voedselprijzen morrelt. Een stevige ploeg, geleid door de provinciale minister van Economie, is aan het werk gezet om de orde te herstellen en al wie zijn gedrag terzake niet wijzigt, te straffen.

In heel wat steden van DR Congo zijn er sinds het voorbije weekend meldingen van forse voedselprijsstijgingen. Dit nadat de president een reeks maatregelen aangekondigd had om de verspreiding van het Covid 19-virus (Corona) tegen te gaan.

In Goma werd ook een aantal nachtelijke diefstallen gesignaleerd. In één geval werden drie dieven gestenigd en levend verbrand nadat ze gepoogd hadden een winkel in het kwartier Katido 2 in de gemeente Karisimbi te beroven.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 26.03.20 (PVb)

Beeld: Carly Nzanzu Kasivita
Bron: CongoForum / Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.