President Tshisekedi kondigt noodtoestand af en laat hoofdstad Kinshasa isoleren (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft gisterenavond de noodtoestand afgekondigd in de DR Congo. De hoofdstad Kinshasa wordt geïsoleerd van de rest van het land. Tshisekedi kondigde één en ander aan in een toespraak op de staatsomroep RTNC. Met de maatregelen hoopt het staatshoofd de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) maximaal te beperken.

Tot nu toe zijn er officieel 45 gevallen van coronavirus in Congo, allemaal in Kinshasa. Drie patiënten zijn overleden, één persoon is genezen verklaard.

Volgens Tshisekedi moet er dringend ‘chloroquine’ worden geproduceerd in industriële hoeveelheden. Dat middel zou dan moeten worden gebruikt in de strijd tegen het coronavirus. Het bedrijf Pharmakina liet onlangs via een persbericht weten dat het quinine kan leveren aan onderzoekers die willen onderzoeken in welke mate dat product kan helpen tegen corona.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept wel op tot voorzichtigheid. Zij raadt af om geneesmiddelen gebruiken zonder dat bewezen is dat ze echt helpen.

© CongoForum, 25.03.20

Beeld: Félix Tshisekedi

Bron: La Prunelle RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.