Covid-19 : België schenkt informatica en medisch materiaal aan coördinatie in Congo (CongoForum)

KINSHASA – België heeft via zijn ontwikkelingsagentschap Enabel informatica en medisch materiaal ter waarde van 91.000 dollar geschonken aan het ‘technisch secretariaat’ dat vanuit Kinshasa de strijd tegen het coronavirus in de DR Congo aanstuurt. Een gebaar waarmee wordt ingespeeld op de vraag van president Félix Tshisekedi, die tot solidariteit had opgeroepen.

De gift werd zaterdag in ontvangst genomen door Steve Ahuka, werkzaam bij de coördinatie van de strijd tegen Covid-19. Het gaat onder meer om 200 tablets, 10 desktopcomputers, 3 kleurenprinters, 19.000 paar handschoenen en ander materiaal.

Volgens Philippe-Serge Degernier (Enabel) zullen de Congolezen met de ontvangen uitrusting data kunnen verzamelen over de ‘contacten’ van personen die met het coronavirus besmet raakten, zo meldt Zoom-Eco.

Ambulances

De Belgische overheid wil zoveel mogelijk luisteren naar de noden van het technisch secretariaat en waar mogelijk de Congolese staat helpen in de strijd tegen het virus. Er worden ook nog 4 ambulances verwacht waarmee zieken zullen kunnen worden vervoerd. “We blijven de behoeften van het Congolese team analyseren”, stelt Degernier.

Steve Ahuka is opgetogen over de ontvangen steun. “Hiermee kunnen we het medisch personeel én de bevolking beter beschermen”, zegt Ahuka.

Eerder had België al 19.000 mondmaskers, 550 beschermende brillen en 1.500 stuks beschermende kleding geschonken aan Congo.

© CongoForum, 06.04.20

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.