Geen scheepvaartverkeer meer tussen steden Goma en Bukavu (CongoForum)

GOMA – Er varen momenteel op het Kivumeer geen boten meer tussen de steden Goma en Bukavu. Dat is het gevolg van een maatregel die de provincie Noord-Kivu liet ingaan per 1 april 2020.

Volgens Radio Okapi wordt alleen vrachtverkeer tussen beide steden nog toegestaan, ’s nachts. Zo werd het beslist door de provincie Noord-Kivu.

Gisteren, woensdag, legden in Goma nog wel twee boten aan die eerder waren vertrokken vanuit Bukavu in Zuid-Kivu. Passagiers die in de haven klaar stonden om te vertrekken, zagen zich genoodzaakt om naar huis te gaan en hun reis uit te stellen.

Norbert Rugusha heeft een verantwoordelijke functie in de haven van Goma: “Vanuit Goma zijn geen boten meer vertrokken naar Bukavu. Volgens de genomen maatregel kunnen vrachtboten nog wel waren transporteren over het meer. We kunnen geen personen accepteren die de goederen moeten begeleiden”. Ook het personeel op de boten zal worden aangepast, nu er ’s nachts moet worden gevaren.

Gouverneur Carly Nzanzu Kasivita van Noord-Kivu kondigde maandag de opschorting van het scheepvaartverkeer aan. Aanleiding was het ontdekken van twee gevallen van coronavirus in Bukavu. Nadien doken er ook gevallen in Goma op.

© CongoForum, 02.04.20

Beeld – bron : La Prunelle Verte

.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.