Vital Kamerhe gaat niet naar parket en zet zich in quarantaine (CongoForum)

KINSHASA – Vital Kamerhe, de kabinetschef van president Félix Tshisekedi, moest volgens sommige berichten vandaag bij het parket in Matete verschijnen. Maar Kamerhe besloot om zijn kat te sturen, zo bericht Mediacongo. Hij ging niet in op de vraag van het parket en zette zich in quarantaine in N’sele.

De baas van de partij UNC wil zich zo naar verluidt ‘beter beschermen tegen het coronavirus’. Sommige leden van de Congolese regering bleken eerder te zijn besmet met het virus.

In de entourage van Kamerhe is te horen dat de kabinetschef van het staatshoofd alleen kan worden berecht door het Hof van Cassatie. “Hij kan dan ook niet ingaan op een uitnodiging van een lagere rechtbank waarin dan nog materiële fouten staan”, luidt het.

De leiding van de UNC is van mening dat er een soort hetze wordt gevoerd tegen Kamerhe, die het boegbeeld van de partij is.

Volgens de UNC zijn er ook manoeuvres gaande om het Akkoord van Nairobi tussen Tshisekedi en Kamerhe trachten op te blazen. Volgens dat Akkoord zou Kamerhe eind 2018 de Tshisekedi steunen als presidentskandidaat. In 2023 zou Tshisekedi dan op zijn beurt mee helpen om Kamerhe tot president te laten verkiezen.

© CongoForum, 06.04.20

Beeld: Vital Kamerhe

Bron: Mediacongo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.