Mbuji-Mayi : boze jongeren vallen kantoren van politieke partijen aan (CongoForum)

MBUJI-MAYI – In de stad Mbuji-Mayi (Oost-Kasaï) was de situatie vandaag erg gespannen. Plaatselijke kantoren van de PPRD en de ACDD, twee partijen uit het FCC van Joseph Kabila, werden er aangevallen door boze jongeren. Dat meldt Radio Okapi.

De PPRD is de ‘Parti du peuple pour la reconstruction et la démocratie’. ACDD staat voor  ‘Alliance chrétienne pour la démocratie et le développement’.

Diverse bronnen bevestigen dat de jongeren in Mbuji-Mayi kwaad zijn omdat Jean-Marc Kabund gisteren is afgezet als eerste ondervoorzitter van de Congolese Nationale Assemblee. De politie gebruikte traangas om de boze betogers uiteen te drijven.

Bij de PPRD in Mbuji-Mayi gingen actievoerders aan de haal met deuren en vensters van de kantoren. Een deel van het dak van het PPRD-gebouw daar werd vernield. Alle documenten in het bureau werden verbrand. De politie zette dus traangas in om de boze jongeren weg te jagen.

Het kantoor van de ACDD ligt op zo’n 200 meter van het gebouw van de PPRD. Daar werd de deur geforceerd. Op die plek werden documenten verbrand of op straat gesmeten.

De autoriteiten zetten manschappen in om de betogers te ontmoedigen.

Kabund behoort tot de UDPS die in de Kasaï traditioneel veel aanhangers heeft.

© CongoForum, 26.05.20

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.