Nationaal Solidariteitsfonds voor strijd tegen coronavirus gaat van start (CongoForum)

KINSHASA – Het Nationaal solidariteitsfonds voor de strijd tegen het coronavirus is gisteren, maandag, officieel van start gegaan. Dat gebeurde in aanwezigheid van kardinaal Fridolin Ambongo, die de voorzitter van de  adviesraad van het Fonds is. Dat meldt Radio Okapi.

De coördinator van het fonds, Dominique Mukanya, herinnerde eraan dat de structuur er is gekomen om in te spelen op de noodsituatie voor de volksgezondheid, ontstaan door de komst van het coronavirus. De Congolese autoriteiten doen hun best om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Mukanya roept donoren, privépersonen en rechtspersonen, op om het fonds te steunen.

Volgens Mukanya kunnen privépersonen, openbare en privébedrijven, instellingen, humanitaire organisaties en partners uit de ontwikkelingssamenwerking allemaal hun bijdrage leveren. Het fonds vraagt aan alle instellingen, die al giften hebben ontvangen, om zo snel mogelijk contact op te nemen zodat er kan worden gecentraliseerd en zodat het gebruik van de centen kan worden verantwoord.

Het Nationaal solidariteitsfonds blijft de enige structuur die bevoegd is om donaties te ontvangen voor de strijd tegen Covid-19. Deze giften zijn gebaren van solidariteit met de strijd tegen het virus.

Bij de lanceringsplechtigheid presenteerde de minister van Werk, Nené Nkulu, omringd door ambtenaren van de Nationale Kas voor Sociale Zekerheid (CNSS), een cheque van 1 miljoen dollar. Een serieuze bijdrage voor het nieuwe fonds.

Op 6 mei 2020 besliste president Félix Tshisekedi overigens om de leiding van het nieuwe fonds deels te vervangen. Dominique Mukanya trad toen aan als nummer één in de plaats van mgr. Ambongo.

© CongoForum, 19.05.20 (glom)

Beeld: dominee Dominique Mukanya

Bron: Matininfos

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.