Universiteit van Kinshasa: studenten vragen om hun homes snel op te knappen (CongoForum)

KINSHASA – De studenten van de Universiteit van Kinshasa (UNIKIN) vragen om de bestaande homes snel op te knappen en om vlug genoeg bijkomende huisvesting en auditoria te bouwen. Dat is nodig om te beantwoorden aan de noden van de vele studenten.

Volgens de studenten lijken de werken momenteel goed op te schieten. Maar er is wel ongerustheid over de kwaliteit van het materiaal dat wordt gebruikt, meldt Radio Okapi.

Bij UNIKIN zijn er 7 sites met voorzieningen voor studenten. Vijf daarvan worden nu opgeknapt. Het gaat met name om homes waar vrouwelijke studenten worden gehuisvest. De muren worden opnieuw geschilderd, de plafonds worden vernieuwd en kapotte tegels worden vervangen.

Ook op andere plekken is gestart met de renovatiewerken. Voor sommige homes is het nog altijd wachten op het begin van de werken.

De kwaliteit van het gebruikte materiaal baart sommige studenten wel zorgen. Als voorbeeld geven ze de nieuwe elektriciteitskabels. Die zouden mogelijk kunnen worden overbelast omdat veel studenten elektrische toestellen gebruiken om eten warm te maken.

© CongoForum, 31.05.20

Beeld – bron : Sangoya Congo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.