Nieuwe uitbraak van ebola in de buurt van Mbandaka (CongoForum)

MBANDAKA – In het westen van de DR Congo is er een nieuwe uitbraak van ebola. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendgemaakt. De nieuwe gevallen van ebola zijn ontdekt in de omgeving van Mbandaka, de hoofdplaats van de provincie Equateur.

“Het Congolese ministerie van Volksgezondheid heeft 6 gevallen gevonden. Vier personen zijn overleden”, meldde WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus in een tweet.

Op meer dan 1.000 km daar vandaan, in Oost-Congo, is er een andere haard van ebola. De WHO en de Congolese regering hopen dat de epidemie in dat deel van het land aan het uitdoven is.

De WHO zal Congo helpen om de nieuwe uitbraak, in Equateur, aan te pakken, zegt dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Congo moet ook Covid-19 bestrijden. De ziekte mazelen is ook een groot probleem in het land.

Er is al personeel van de WHO in Mbandaka, meldt UN News. Dr. Matshidiso Moeti (WHO / Afrika) onderschat de nieuwe ebola-uitbraak niet maar zegt ook dat de organisatie klaar is om het probleem aan te pakken.

De nieuwe uitbraak van ebola herinnert ons eraan dat Covid-19 niet de enige bedreiging voor de volksgezondheid, aldus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

© CongoForum, 02.06.20

Beeld – bron: AZG

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.