Paspoorten: Congo stelt overgangsperiode van zes maanden voor aan Semlex (CongoForum)

KINSHASA – Het contract tussen de Democratische Republiek Congo en het Belgische bedrijf Semlex voor de productie van Congolese paspoorten loopt morgen,11 juni, af. Kort voor het aflopen van het genoemde contract richtte de Congolese regering zich, volgens Mediacongo, via Marie Tumba Nzeza, minister van Buitenlandse Zaken, tot Albert Mario Karaziwan, voorzitter van dit Belgische bedrijf. De regering bood Semlex een overgangsperiode van 6 maanden aan voor dit contract.

Volgens de minister is de overgangsperiode het gevolg van feiten of ontwikkelingen die de verdere samenwerking in het gedrang brachten. Congo wil verzekeren dat het nog altijd biometrische paspoorten kan afleveren.

Het contract tussen de DR Congo en Semlex gaat enerzijds over de overdracht van infrastructuur, knowhow en technische gegevens en anderzijds over opleiding en bijscholing van het personeel.

Minister van Buitenlandse Zaken Marie Tumba Nzeza verklaarde eerder dat Congo zijn contract met de firma Semlex niet zou verlengen. “Ik bevestig dat het contract met Semlex inderdaad is verbroken. We zullen niet langer met Semlex samenwerken voor de productie Congolese paspoorten”, zei ze op vrijdag 15 mei op Radio Okapi.

© CongoForum, 10.06.20 ((rok)

Beeld – bron: Ouragan FM

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.