Wereldbank levert 1 miljard dollar voor onderwijs en gezondheid in Congo (CongoForum)

KINSHASA – De Wereldbank heeft ingestemd met een financiering van 1 miljard dollar om het gratis lager onderwijs in de DR Congo te steunen en de gezondheidszorg voor jonge moeders en kleine kinderen te verbeteren. De operatie verloopt via de Internationale Ontwikkelingsmaatschappij (IDA). Het dossier is goedgekeurd door de raad van bestuurders van de Wereldbank Groep.

Naar het onderwijs gaat er een enveloppe van 800 miljoen dollar (deels een krediet, deels een gift). Voor de gezondheidszorg van jonge moeders en kleine kinderen wordt 200 miljoen op tafel gelegd (ook een krediet plus een gift). Dat meldt Actualité.cd.

In het onderwijs wordt gemikt op 10 provincies: Noord- en Zuid-Kivu, Ituri, Lomami, Kasaï, Centraal-Kasaï, Oost-Kasaï, Kwilu, Centraal-Kongo en Kinshasa. Na de coronacrisis zouden meer dan 9 miljoen kinderen moeten (kunnen) terugkeren naar school. Met name kinderen uit families in armoede.

In de gezondheidszorg gaat de steun naar de provincies Mai-Ndombe, Kwilu, Kwango, Zuid-Ubangi, Mongala, Equateur, Tshuapa, Haut-Katanga, Lualaba, Haut Lomami, Maniema, Noord- en Zuid-Kivu en Kinshasa.

Bij het begin van het lopende schooljaar besliste president Félix Thisekedi dat het lager onderwijs gratis moest worden in Congo.

© CongoForum, 16.06.20

Beeld – bron: UN News

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.