« Congo Airways ondervindt zware effecten van coronacrisis » (CongoForum)

KINSHASA – Ook de Congolese luchtvaartmaatschappij Congo Airways ontsnapt niet aan de impact van de coronacrisis. Dat zegt algemeen directeur Désiré Balazire. De inkomsten van het bedrijf zijn momenteel bijzonder klein wat een normale werking bemoeilijkt.

“We lopen momenteel zeer veel inkomsten mis omdat we niet kunnen vliegen”, aldus Balazire op Radio Okapi. “Dit bedrijf moet uiteraard kunnen vliegen en passagiers en vracht kunnen vervoeren”.

Heel af en toe zijn er wel vrachtvluchten bij Congo Airways. Verder worden soms Congolezen gerepatrieerd uit het buitenland. Soms wordt een toestel gecharterd. Globaal blijven de inkomsten echter erg ondermaats.

Steun gevraagd

Congo Airways richt zich nu tot het Congolese Fonds ter Promotie van de Industrie (FPI) om steun te krijgen en deze crisis te doorspartelen. “Het dossier is daar in behandeling. In de komende dagen zullen we hierover meer weten. We kregen nog geen antwoord ».

Bij de Congolese regering wordt ook gelobbyd om steun te krijgen.

De maatschappij onderzoekt verder hoe ze in de toekomst vluchten kan uitvoeren waarbij de coronamaatregelen streng worden nageleefd.

© CongoForum, 14.07.20

Beeld – bron: Congo Airways

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.