Bedrijven leggen hun zorgen uit aan president Tshisekedi (CongoForum)

KINSHASA – Het Verbond van Ondernemingen van Congo (FEC) heeft aan het staatshoofd, Felix Tshisekedi, de problemen uitgelegd waarmee ondernemers en zakenlui in Congo worden geconfronteerd. Een delegatie van de FEC heeft een bezoek gebracht aan de president, meldt Radio Okapi.

De delegatie, onder leiding van de voorzitter Albert Yuma, gaf uitleg over de moeilijke economische situatie en de bekommernissen van zakenlieden op het vlak van rechtszekerheid, fiscaliteit, bankwezen, opleiding enzovoort. Verschillende problemen ontmoedigen investeerders. De FEC sprak verder over specifieke problemen op het gebied van landbouw, mijnindustrie en energie.

Het staatshoofd verwees tijdens de ontmoeting naar een “cel voor het ondernemingsklimaat” die is opgericht. Die cel zal de bevoorrechte gesprekspartner van het bedrijfsleven worden.

Volgens Albert Yuma is de Congolese economie duidelijk getroffen door de Covid-19-pandemie. Hij hoopt dat de dialoog met de autoriteiten zal leiden tot “een echt partnerschap tussen de staat en het bedrijfsleven”.

© CongoForum, 07.08.20 (gm)

Beeld – bron : Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.