Congo wenst dialoog om vliegverkeer met Schengenzone te normaliseren (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese autoriteiten hopen via een dialoog het vliegverkeer tussen de DR Congo en de Schengenlanden te kunnen normaliseren. Deze kwestie kwam aan bod op de Congolese ministerraad van 31 juli 2020.

Volgens Financial Afrik werd het dossier aangekaart door Marie Tumba Nzeza, de minister van Buitenlandse Zaken. Zij verdedigde het idee om de grenzen te sluiten voor vluchten uit de Schengenzone, bij wijze van wederkerigheid. Maar andere ministers waren een andere mening toegedaan. Zij pleitten voor een onderhoud met de ambassadeur van de Europese Unie in Congo vooraleer eender welke beslissing te treffen.

Uiteindelijk koos de ministerraad voor een dialoog met de bevoegde overheden in de EU. Congo zou graag hebben dat het vliegverkeer met de Schengenlanden normaal wordt hervat.

Financial Afrik merkt op dat het huidige vliegverbod leidt tot inkomstenverlies voor maatschappijen als Brussels Airlines en Air France. Maar het is ook een handicap voor de Congolese economie want heel wat Congolezen uit de diaspora in Europa vliegen normaal gezien heen en weer om zaken te doen. Dat kan momenteel niet als gevolg van de strijd tegen Covid-19.

© CongoForum, 04.08.20

Beeld: logo van de luchthaven van Kinshasa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.