Elf studentenhomes van UNIKIN zijn bijna helemaal in orde gebracht (CongoForum)

KINSHASA – De renovatie van elf studentenhomes van de Universiteit van Kinshasa (UNIKIN) schiet goed op. Volgens de minister van Hoger en Universitair Onderwijs (ESU in het Frans), Thomas Luhaka, zijn de renovatiewerken bijna klaar. Dat melden het persagentschap ACP en Mediacongo.

De meeste homes zijn voor jongens, maar er zijn er ook voor meisjes bij. “De studenten worden daar pas gehuisvest nadat deze verblijven zijn uitgerust”, verklaarde minister Luhaka. “President Tshisekedi wil aan de inwonende studenten een comfortabele leefomgeving bieden”. Volgens de minister zal de regering nog meer financiële middelen zoeken om de homes van andere universiteiten en hogescholen in Congo ook te renoveren.

Onvervulde eisen

Ondertussen zitten de werknemers van de openbare universiteiten en hogescholen nog altijd met een aantal onvervulde eisen. Minister Luhaka hoopt deze kwestie op te lossen door een dialoog te organiseren. Volgens hem moet er gezamenlijk worden nagedacht over een aanpak van alle problemen die een goede werking van deze instellingen belemmeren.

Het academisch en administratief personeel in het hoger en universitair onderwijs klaagt over financiële tekorten, de ‘mechanisering’ van nieuw personeel en andere pijnpunten. Dit personeel wil ook dat de kaderwet wordt toegepast wanneer het gaat om de verkiezing van rectoren en de benoeming van algemeen directeurs. Verder zijn er uiteraard ook looneisen.

© CongoForum, 05.08.20 (gm)

Beeld – bron: Provinces26rdc.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.