Project met steun van Wereldbank moet kleine bedrijven steunen in Goma, Kinshasa, Matadi en Lubumbashi (CongoForum)

GOMA – Een speciaal project moet kleine bedrijven en jonge ondernemers steunen in de steden Goma, Kinshasa, Matadi en Lubumbashi. Het zogeheten ‘Projet d’appui au développement de micro, petites et moyennes entreprises’ (PADMPME) is maandag officieel gelanceerd in Goma, de hoofdplaats van Noord-Kivu. Dat gebeurde door de Congolese ministers Justin Kalumba Mwanangongo (bevoegd voor zulke kleine bedrijven) en Julien Paluku Kahongya (Industrie).

Het project in Goma werd voorgesteld aan de voet van de Nyiragongo-vulkaan. De Wereldbank steekt 100 miljoen dollar in ‘PADMPME’, met plannen in Goma, Kinshasa, Matadi en Lubumbashi. Bedoeling is om circa 9.000 banen te creëren.

Volgens minister Justin Kalumba wordt er niet alleen veel jobcreatie beoogd. “We willen ook 4.500 vrouwen steunen die microbedrijfjes hebben of uitbouwen. En de vier steden zullen onderling ook concurreren”.

De mogelijke begunstigden zijn erg blij met het project. Jonge ondernemers staan te trappelen om in aanmerking te komen voor financiële steun.

In het geval van Goma kunnen kandidaten zich aanmelden tot 6 september 2020. Er wordt gemikt op jonge vrouwen tussen 18 en 35 jaar, vrouwen met een microbedrijfje en vrouwen die handel drijven.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 25.08.20

Beeld – bron: CongoForum / Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.