Provincie Kwilu : SNEL niet gelukkig met gesjoemel met elektriciteitsaansluitingen (CongoForum)

BANDUNDU – Het nationale elektriciteitsbedrijf SNEL in de provincie Kwilu is niet te spreken over het gesjoemel met stroomaansluitingen in Bendela en Dima Lumbu, twee dorpen in de buurt van de stad Bandundu. Dat heeft Prospère Bakuku gemeld aan Radio Okapi. Bakuku is de provinciaal directeur van de SNEL in Kwilu.

De SNEL stelt vast dat bijna alle huizen in beide dorpen op het stroomnet zijn aangesloten, ten nadele van het bedrijf. Vreemd, want de SNEL heeft in elk van beide dorpen maar 120 officiële klanten.

Bakuku wijst erop dat de inwoners van de dorpen best altijd een beroep kunnen doen op de SNEL omdat elektriciteit iets is waar niet zomaar iedereen verstand van heeft. “We hadden elektriciteitstellers met voorafbetaling geplaatst bij een aantal klanten”, aldus de provinciaal directeur. “Volgens mij ging het om 120 klanten in Bendela en even veel klanten in Dima Lumbu. Zij waren dus officieel aangesloten op het stroomnet. Maar we stellen vast dat er nog veel meer mensen stroom afnemen. Niet iedereen kan correct werken met elektriciteit, daarvoor heb je technici nodig. De inwoners hebben er alle belang bij om de SNEL aan te spreken als ze stroom in huis willen hebben”.

© CongoForum, 09.08.20

Beeld – bron: Radio Okapi / John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.