Zuid-Kivu: campagne om zaaigoed te verdelen in de streek van Kabare (CongoForum)

BUKAVU – In de streek van Kabare, in de provincie Zuid-Kivu, is vandaag gestart met een campagne om zaaigoed te verdelen. Maar er wordt niet alleen zaaigoed verdeeld. De organisatoren willen ook aan de bevolking uitleggen hoe je beter gebruik kan maken van maïs en bonen. Maïs bevat vitamine A. En bonen bevatten ijzer (goed voor het bloed) en zink (nuttig om de hersenfuncties te stimuleren).

De campagne is gelanceerd door de organisatie Harvest Plus en het International Institute of Tropical Agriculture (ITTA). Bij het IITA werken experts die helpen om te innoveren in de landbouw. Het Instituut is in Noord- en Zuid-Kivu actief met het project Picagel.

De inwoners van Kabare zijn erg blij met de campagne en bedanken de initiatiefnemers. “Ze beloven om alle aanbevelingen van de experts van dit landbouwproject na te leven”, weet François Aksanti Mirenge. Hij vertegenwoordigt de jongeren van Kabare. CongoForum kon hem even aan de telefoon spreken.

De plechtigheid van vandaag werd niet alleen bijgewoond door de plaatselijke overheid in Kabare maar ook door de Mwami van Kabare en de provinciale minister van Landbouw van Zuid-Kivu. Het gebeuren vond plaats in het dorp Cirunga.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 10.08.20

Beeld – bron : CongoForum / Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.