Investeren in Afrika : DR Congo niet in top-10 (CongoForum)

KINSHASA – In een klassement van aantrekkelijkste Afrikaanse landen voor investeringen scoort de DR Congo erg zwak. Congo komt niet voor in de top-10, melden Congolese media. Het klassement is het werk van de Zuid-Afrikaanse financiële groep Rand Merchant Bank (RMB).

De lijst van “Where to invest in Africa” wordt aangevoerd door Egypte, Marokko en Zuid-Afrika. Nigeria, Ethiopië en Tunesië sluiten de top-10 af.

De DR Congo is dus niet te bespeuren in die top-10. Heel wat potentiële investeerders zijn bezorgd over de corruptie, smeergeldpraktijken, administratieve pesterijen en andere obstakels.

Egypte blijft de nummer één in het klassement. Marokko heeft Zuid-Afrika verdreven van de tweede plaats. Ivoorkust schuift drie plaatsen op om nummer zeven te worden. Dat heeft te maken met de diversifiëring van de Ivoriaanse economie, een sterke groei en grote infrastructuurprojecten, zeggen de auteurs van het klassement.

Kenia, Rwanda en Ghana zijn de nummers 4, 5 en 6 in de lijst.

Opmerkelijk is dat de DR Congo wel voorkomt in de top-10 van de tweede uitgave van de barometer van Africa CEO Forum en Deloitte. In die lijst staat het land op de negende plaats.

© CongoForum, 25.09.20

Beeld – bron : RMB

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.