Kinshasa : veiligheidscomité bespreekt vele ontvoeringen in de stad (CongoForum)

KINSHASA – Het veiligheidscomité van Kinshasa heeft, onder leiding van gouverneur Gentiny Ngobila Mbaka, gediscussieerd over de ontvoeringen van meisjes, vrouwen en jonge mannen en de toenemende onveiligheid in de stad. Dat melden Congolese media.

Generaal Sylvano Kasongo, die de plaatselijke politie leidt, verwees naar de ervaringen in Noord-Kivu en stelde voor om een callcenter te creëren en andere maatregelen te treffen. Een voorstel dat werd gesteund door de directeur van het telecombedrijf Airtel.

Betrouwbare dossiers maken

De provinciale minister van Binnenlandse Zaken, Sam Leka, liet weten dat de procureur bij het hof van beroep van Matete op de hoogte wil worden gebracht wanneer beklaagden in ontvoeringszaken worden verplaatst. De procureur beloofde goed samen te werken met de politie om degelijke gerechtelijke dossiers samen te stellen.

Volgens minister Leka komt er nu ook een ad hoc-commissie, geleid door de provinciale ministers van Binnenlandse Zaken en Transport. Ook de politie, andere diensten en experts van de telecomautoriteit (ARTP) zullen deelnemen aan deze speciale commissie. De commissie zal moeten zoeken naar manieren om de ontvoeringen te laten ophouden.

© CongoForum, 11.09.20

Beeld : de provinciale minister van Binnenlandse Zaken, Sam Leka

Bron : Actualité.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.