Mwana Mayele wil onderwijs en toerisme vooruit helpen in Congo (CongoForum)

KINSHASA – In Kinshasa is deze week het project Mwana Mayele voorgesteld dat inspanningen wil doen voor het toerisme en het onderwijs in de DR Congo. Het project werd toegelicht in aanwezigheid van de minister van Toerisme, Yves Bunkulu, die het toerisme hoopt te ontwikkelen om zo meer deviezen te doen belanden in de Congolese staatskas.

In de krant La Prospérité wijst Paul Tshibanda, de coördinator van Mwana Mayele die ook Pullman Hotels Kinshasa runt, op het economische potentieel van het toerisme in Congo. Er zijn meer dan 900 toeristische en historische sites waarmee Congo in staat zou moeten zijn om hoge toppen te scheren.

Volgens Bénie Mabela van Karibu RDC, het toeristische luik van Mwana Mayele, is het de bedoeling om het binnenlands toerisme te promoten en ook meer buitenlanders aan te trekken, investeerders te overtuigen en het imago van Congo beter te verkopen.

Educatief luik

Er is ook een educatief luik aan Mwana Mayele. Op dat vlak is het de bedoeling om samen te werken met scholen en toeristische uitstappen voor leerlingen te organiseren. Er zal ook worden gewerkt met stripverhalen, documentaires, internet en mobiele applicaties. Zo zou het culturele en toeristische patrimonium van Congo bekender moeten worden bij jonge Congolezen.

Mwana Mayele is opgevat als een Congolese stichting. Het project wil ondersteunend werken voor de ministeries van EPST (Lager, Secundair en Technisch Onderwijs) en Toerisme.

© CongoForum, 23.09.20

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.