President Tshisekedi praat met ontevreden professoren van UPN en Unikin (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft zondag een onderhoud gehad met delegaties van professoren van de Université Pédagogique Nationale (UPN) en van de Universiteit van Kinshasa (UNIKIN). De academische wereld heeft nog steeds bepaalde eisen die niet zijn ingewilligd. De onvrede leidde in de voorbije maanden tot stakingen aan de universiteiten.

Professor Raoul Ekwampok Kwandum, voorzitter van de Association des Professeurs de l’Université Pédagogique Nationale (APUPN), heeft uitleg gegeven over de eisen aan de president. De professoren vragen een verbetering van de sociale omstandigheden, met name de afwerking van bepaalde gebouwen op de UPN die nog steeds op een werf lijken, melden ACP en Mediacongo. Ze zijn niet tevreden met de gang van zaken bij de verkoop van de wagens van de professoren, het tekort voor 2018 – 2019, studenten die geen passend kader hebben en hun wedde.

President Tshisekedi heeft beloofd te helpen om zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Bovendien heeft hij ook beloofd om de UPN eens te bezoeken en ter plekke te kijken wat de situatie is.

UNIKIN

Professor Mathieu Bokolo, voorzitter van de Association des Professeurs de l’Université de Kinshasa (UNIKIN), heeft ook de kans gekregen om zijn zorgen uit te spreken. Ook aan hem heeft Tshisekedi beloofd om te doen wat hij kan om een oplossing te vinden.

Op 15 augustus 2020 had Félix Tshisekedi al een bezoek gebracht aan de campus van de UNIKIN om pas gerenoveerde studentenverblijven te bekijken. Toen had hij al gezegd zich persoonlijk te zullen engageren voor het verbeteren van de omstandigheden voor zowel de professoren als de studenten.

© CongoForum, 07.09.20 (ldw)

Beeld – bron: Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.