Kinshasa krijgt steun van Parijs om afval beter te beheren (CongoForum)

PARIJS – De Franse hoofdstad Parijs heeft met Kinshasa een akkoord gesloten om te helpen bij de sanering van de Congolese hoofdstad. De samenwerking sluit aan bij het saneringsprogramma Kinshasa Bopeto.

De gouverneur van Kinshasa, Gentiny Ngobila, en de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, hebben afgelopen vrijdag in Parijs een bilateraal samenwerkingsakkoord ondertekend. De overeenkomst gaat vooral over de versterking van de capaciteiten van de stad Kinshasa op het gebied van het beheer van huishoudelijk afval, bericht La Prospérité.

Parijs zal ook technische bijstand verlenen aan Kinshasa rond het beheer van huishoudelijk afval, omdat ‘de belangrijkste stad van de DR Congo’ (de hoofdstad) met haar meer dan tien miljoen inwoners te kampen heeft met een ernstig probleem op het gebied van het beheer van huishoudelijk afval. De Franse hoofdstad, die over heel wat ervaring op dit gebied beschikt, zal Kinshasa helpen.

De samenwerkingsovereenkomst wordt gezien als het bewijs van de vastberadenheid van de gouverneur om Kinshasa een stuk properder te maken en de reputatie van de hoofdstad te verbeteren. Kinshasa bereidt zich voor op de negende Spelen van de Francofonie, en ook op het Congolese voorzitterschap van de Afrikaanse Unie.

Ngobila en Hidalgo nemen in Parijs deel aan een rondetafel van burgemeesters van de wereldsteden over de klimaatverandering. Samen met Hidalgo tekende Ngobila ook de Verklaring van Parijs over de klimaatverandering.

© CongoForum, 14.12.2020 (rok)

Beeld – bron: Mediacongo / La Prospérité

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.