Burgers van de Centraal-Afrikaanse Republiek zoeken hun toevlucht in DR Congo (CongoForum)

KINSHASA / BANGUI – Duizenden inwoners van Centraal-Afrika hebben hun toevlucht gezocht in de DR Congo na gevechten in de stad Bangassou in het zuidoosten van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), meldde Deutsche Welle deze week. Sindsdien is de humanitaire situatie verslechterd voor de vluchtelingen en de bevolking die hen opvangt.

Volgens statistieken van 4 januari 2021 heeft het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) een toestroom van meer dan 10.000 nieuwkomers in het dorp Ndu in de provincie Bas-Uélé vastgesteld. Veel van de vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen die in schok verkeren. “De meeste van hen worden ondergebracht bij gastgezinnen of maken gebruik van geïmproviseerde schuilplaatsen langs de Ubangi-rivier”, vertelde een UNHCR-woordvoerder aan Deutsche Welle. “De meest dringende behoeften zijn voedsel, onderdak, sanitaire voorzieningen en elementaire huishoudelijke artikelen”.

De UNHCR werkt samen met verschillende VN-agentschappen, de Congolese regering en partners om de vluchtelingen uit de CAR te helpen. De organisatie bereidt zich voor om de komende dagen meer vluchtelingen op te nemen.

© CongoForum, 08.01.21 (rok)

Beeld – bron: UNHCR

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.