Eve Bazaiba van MLC verliest haar echtgenoot Masudi Bin Kalombo (CongoForum)

KINSHASA – Dr. Masudi Bin Kalombo, de echtgenoot van Eve Bazaiba, is onlangs overleden in Kinshasa. Mevrouw Bazaiba is de nationaal secretaris van de politieke partij MLC. Haar man stierf na een lange periode in een ziekenhuis in de Congolese hoofdstad. Het nieuws werd bevestigd door Eve Bazaiba’s familie en een van de communicatiemedewerkers van de MLC, Jean-Médard Liwoso.

Masudi Bin Kalombo werkte als arts, maar hij was ook een van de ondervoorzitters van de ‘Interfederale’ (MLC) in de stadsprovincie Kinshasa. Daarnaast was hij van 2012 tot 2019 senator. Een taak die hij altijd met toewijding heeft uitgevoerd, voegt Jean-Médard Liwoso eraan toe. Hij omschrijft de overleden arts-politicus als een zeer discreet iemand die zich niet altijd op de voorgrond wilde dringen.

Jean-Pierre Bemba, voorzitter van de MLC, stuurde snel een boodschap van medeleven naar zijn nationale secretaris, zijn biologische en politieke familie. “Mevrouw de Secretaris-Generaal, het is met grote droefheid dat ik de dood van uw man, Dr. Masudi Kalombo Bin Masudi, heb vernomen. Ik heb goede herinneringen aan senator Masudi als een kalme en discrete man die in staat was om u te begeleiden in uw strijd,” zei hij. “Namens de MLC, mijn familie en mezelf wil ik mijn medeleven en oprechte deelneming betuigen. Ik neem deel aan uw verdriet en bid dat God u en uw familie zal versterken in deze pijnlijke tijd van rouw”.

Bemba heeft ook beloofd de Nationale Secretaris te steunen: “Beste Eva Bazaiba, je weet dat je kunt rekenen op de broederlijke banden die ons verenigen, maar ook op onze steun”.

© CongoForum – Glodie Mungaba, 04.01.21

Beeld: dr. Masudi Bin Kalombo en zijn vrouw, Eve Bazaiba.

Bron: archieven Mbote.cd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.