Mensenrechtengroep Justicia vraagt eerlijk proces voor Daniel Ngoy Mulunda (CongoForum)

LUBUMBASHI – De vzw Justicia wil dat dominee Daniel Ngoy Mulunda een eerlijk proces krijgt en dat de politiek zich niet met de zaak bemoeit. Dat bericht Radio Okapi. De mensenrechtengroep Justicia is niet gelukkig over de haatboodschappen en oproepen tot geweld die via sociale media en op politieke bijeenkomsten circuleren. Ngoy Mulunda wordt vervolgd wegens aanzetten tot haat, de verspreiding van valse geruchten en de ondermijning van de staatsveiligheid.

Timothée Mbuya, de voorzitter van Justicia, dringt aan op een eerlijk proces voor Daniel Ngoy Mulunda. “Alleen op die manier kunnen we bijdragen tot het herstel van de vrede, het herstel van de sociale cohesie en de rust die onmisbaar is om ons land te ontwikkelen”, luidt het.

Justicia vraagt aan de Congolese autoriteiten om maatregelen te nemen om de spanningen in Congo en in het bijzonder in Haut-Katanga te verminderen. De vzw wil ook dat haatboodschappen worden bestreden door de verspreiders van zulke berichten voorbeeldig te bestraffen.

© CongoForum, 25.01.21

Beeld: Daniel Ngoy Mulunda

Bron: Mediacongo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.