Onderzoek: 77% van de Congolezen denkt dat 2021 beter zal zijn (CongoForum)

KINSHASA – Het jaar 2020 is voor veel huishoudens en bedrijven in de DR Congo zeer moeilijk geweest, met name door de gezondheidscrisis van COVID-19. Maar 77% van de Congolezen denkt dat het jaar 2021 beter zal zijn, meldt Radio Okapi, op basis van de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door het bedrijf Target.

“77% van de respondenten zegt inderdaad optimistisch te zijn over de DRC in 2021, tegenover 15% die denkt dat er geen verandering zal komen en 8% die denkt dat de situatie in 2021 nog slechter zal zijn”, legt het rapport uit.

Ondanks de zeer ongunstige prognoses voor 2021 van sommige organisaties, waaronder de Wereldbank, die de enquête becommentariëren, blijven de Congolezen vasthouden aan hun traditionele optimisme.

Volgens de geïnterviewde Congolezen geven de verschillende initiatieven van president Félix Tshisekedi hoop op een betere toekomst voor het land. Zij noemen onder andere het besluit om de ‘Union sacrée de la Nation’ op te richten met het oog op een nieuwe parlementaire meerderheid, na het einde van de FCC-CACH-coalitie, en de aankondiging van de vorming van een nieuwe regering, aldus de VN-radio.

De peiling werd uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau Target. De enquêteurs hebben via de sociale netwerken (Facebook, Twitter, WhatsApp…) en ook telefoongesprekken gevoerd van 18 tot 30 december 2020, in 11 provincies van de DRC met een steekproef van 1.121 personen.

© CongoForum, 13.01.21 (gm)

Image – source : Desk Eco Plus d’infos: https://www.target-sarl.cd/fr/content/sondage-target-lannee-2021-sera-meilleure-que-2020-selon-77-des-congolais-0

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.