President Tshisekedi opent officieel militaire school in Kinshasa (CongoForum)


KINSHASA – De president van de Democratische Republiek Congo en opperbevelhebber van de strijdkrachten van de DRC (FARDC), Félix Tshisekedi, opent vandaag de nieuwe militaire school in Kinshasa. Dat gebeurt in de gemeente Ngaliema, laat Radio Okapi weten. De school zal worden geleid door brigadegeneraal Godéfroid Muland Nawej, die is benoemd tot commandant van de school.

Hoge legerofficieren, de minister van Defensie en een vertegenwoordiger van de Franse regering wonen de openingsplechtigheid bij. Frankrijk is de belangrijkste partner bij de uitvoering van dit door het staatshoofd geïnitieerde project.

De president zal niet alleen een lint doorknippen maar ook de school en het eerste academiejaar officieel openen. Er zijn ook toespraken van de stafchef van de FARDC, de vertegenwoordiger van de Franse regering en de minister van Defensie. Een rondleiding en het signeren van de gastenboeken van de Militaire Hogescholen (GESM) sluiten de ceremonie van vandaag af.

Op 14 december 2020 gaf Tshisekedi zijn visie over de toestand van het land tegenover alle leden van de Nationale Assemblee en de Senaat. Hij kondigde toen aan dat er een militaire school zou worden opgericht in 2021. Dat project wordt dus verwezenlijkt in samenwerking met Frankrijk.
Er zijn ook plannen voor de bouw van een politieschool.

© CongoForum, 05.02.21 (rok)

Beeld: Felix Tshisekedi
Bron: Radio Okapi / Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.