Tshisekedi, Katumbi en Bemba wisselen van gedachten over de visie van de Union Sacrée (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft woensdagavond een ontmoeting gehad met Jean-Pierre Bemba (MLC) en Moïse Katumbi (Ensemble pour la République) om voort te praten over de Union Sacrée pour la Nation. Jean-Marc Kabund, de interim-voorzitter van de UDPS, nam deel aan de gesprekken.

Net als in hun vorige vergadering op 26 december 2020 drongen Bemba en Katumbi erop aan om het doel van de Union Sacrée te kennen, bericht Radio France Internationale. Ze wilden meer weten over de visie van president Tshisekedi.

RFI meent te weten dat Jean-Pierre Bemba en Moïse Katumbi spraken over de noodzaak om in te spelen op de behoeften van de Congolese bevolking. Het oosten van het land wordt nog steeds geconfronteerd met grote onveiligheid, de territoriale integriteit is niet altijd gegarandeerd, de economie is er slecht aan toe en de toepassing van het gratis basisonderwijs laat veel te wensen over. In de omgeving van Katumbi wordt ook gewezen op de problemen op het gebied van gezondheidszorg, voedsel, toegang tot water en elektriciteit. Een nieuwe regering moet zich ten dienste stellen van de bevolking.

Bemba en Katumbi zetten ook vraagtekens bij het feit dat veel aanhangers van Joseph Kabila’s FCC hebben besloten om dit platform te verlaten om zich bij de Union sacrée aan te sluiten.

© CongoForum, 15.01.21 (gm)

Beeld : Jean-Pierre Bemba (links) en Moïse Katumbi

Bron: Congo Presse

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.