Union sacrée: “CACH is bereid om premierschap af te staan aan Ensemble” (CongoForum)

KINSHASA – De voorzitter van de parlementaire fractie van de UDPS in de Nationale Assemblee, volksvertegenwoordiger Léon Mubikayi (foto), heeft aangegeven dat het politieke platform CACH bereid is om de premier van een nieuwe Congolese regering te laten leveren door ‘Ensemble pour la République’ van Moïse Katumbi.

In een interview met Top Congo FM zei Mubikayi dat ze binnen de politieke familie met collega’s van het Ensemble zullen praten. Hij voegde eraan toe dat alles wat in de media wordt gezegd over het vertrek van Ensemble uit de ‘Union sacrée’ niets meer is dan ‘een polemiek’.

“We maken allemaal deel uit van de Union Sacrée pour la Nation. We zullen binnen de politieke familie met onze vrienden praten. CACH is bovendien bereid om het premierschap over te laten aan Ensemble, dat een sterke partner is”, dixit Mubikayi.

Bij Ensemble is een andere klok te horen. Daar zegt een woordvoerder eerst te willen zien of CACH de woorden ook in daden omzet. Ensemble ziet zichzelf op dit moment niet langer als een deel van de Union sacrée van president Félix Tshisekedi.

© CongoForum, 18.01.21(rok)

Beeld – bron: Congolese Media

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.