Zuid-Kivu: studenten organiseren vreedzame mars voor hervatting lessen (CongoForum)

BUKAVU – In een verklaring van vandaag verklaren de studenten van het hoger onderwijs in Zuid-Kivu dat ze zich geschaad voelen door beslissingen van de Congolese autoriteiten. Die autoriteiten stelden immers de hervatting van de lessen in de hogere en universitaire instellingen uit naar een latere datum. Vertegenwoordigers van de studenten laten weten dat er morgen, 12 januari, een vreedzame mars zal zijn in Bukavu. De actievoerders eisen de hervatting van de lessen en respect voor het onderwijs.

De boze studenten zijn van mening dat de overheid niet genoeg rekening houdt met wat er onder de bevolking leeft. Volgens Romeo Ushindi Kazine, provinciaal vertegenwoordiger van de studenten van Zuid-Kivu, zal de demonstratie op de Place de l’Indépendance starten. Aan het slot van de mars zal een memorandum, bestemd voor president Félix Tshisekedi, worden overhandigd aan de provinciegouverneur.

De initiatiefnemers brengen de stedelijke overheid in Bukavu op tijd op de hoogte van hun mars. Morgen wordt verzameld om 9.00u, op de Place de l’Indépendance. De organisatoren vragen aan iedereen die begaan is het onderwijs om mee te ijveren voor deze ‘nobele zaak’.

De studenten zijn overigens ook van mening dat het team, dat Covid-19 in Congo moet bestrijden, zijn beperkingen heeft aangetoond. Ze zijn van mening dat dr. Jean-Jacques Muyembe moet opstappen als chef van het multisectorale comité voor de strijd tegen Covid-19 in de DR Congo.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 11.01.21 (rok)

Beeld – bron: Congolese pers

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.