Nathan Mukoka Bosmans evolueert als eerste Belgisch-Congolese motorrijder (Okapi Racing)

Nathan Bosmans, die Belgisch-Congolese roots heeft, kreeg de smaak van het motorracen te pakken door het volgen van de MotoGP-wedstrijden op televisie en kwam al snel tot de conclusie dat hij ook wel eens op een motor wilde rijden. Na een korte zoektocht met papa kwamen ze uit op een ‘pocketbike’, wat de geschikte motorfiets is voor jonge kinderen.

De eerste meters reed Nathan op 6-jarige leeftijd in België en nadien in Nederland waar het pocketbiken heel populair is. Onder de deskundige begeleiding van enkele organisaties werd het al snel duidelijk dat Nathan talent heeft om in deze sport te kunnen meedraaien met de beste en snelste rijders van zijn leeftijd.

In de eerste 3 seizoenen werd er vooral veel getraind en groeide langzaam aan het idee om aan wedstrijden deel te nemen. Nathans deelnames aan het BK pocketbikes resulteerde in een Belgische kampioentitel in 2017 en 2019 en een vice-kampioentitel in 2018 en enkele ereplaatsen in het NK Junior pocketbike.

Bij aanvang van het seizoen 2020 werd er gedacht aan deelname aan een hogere klasse en werd de keuze gemaakt voor de JuniorGP, die wordt verreden op 110 cc motoren met 4 versnellingen. Rijden met zo’n motor  ging Nathan vrij snel af, maar door de coronacrisis konden er geen wedstrijden plaatsvinden tijdens de eerste zomermaanden. Ze konden wel veel trainen. Afhankelijk van Nathans rondetijden op de diverse circuits kon het team concluderen dat hij weeral bij de snelste was, wat de aspiraties voor het seizoen 2021 vergemakkelijkte.

Motorracen is niet alleen een kwestie van kunnen rijden maar ook van organisatie. In dat verband werd een team opgericht onder de naam Okapi Racing. Okapi verwijst naar de Congolese roots van Nathan; de okapi is ook het nationale dier van Congo.

Okapi Racing wil jong racetalent begeleiden van recreatieve sport naar professionele sportbeleving. De begeleiding is sporttechnisch en financieel (ook zoeken naar sponsors en medewerkers).

Als team kunnen zij een platform aanbieden voor bedrijven en organisaties die hen willen steunen en zo hun activiteiten, waarden en producten in de kijker zetten. Het bestendigen van internationale contacten en vooral Congo in een positief, dynamisch daglicht plaatsen tijdens de races is één van hun missies.

Bron: persbericht Okapi Racing

Vragen en informatie: patrick.bosmans5@telenet.be

Op sociale media en internet:

www.facebook.com/okapiracing

www.okapi-racing.be/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.