Gegrom binnen Union sacrée: “Kabilisten keren terug in andere gedaante” (CongoForum)

KINSHASA – Sommigen bij de Union sacrée pour la Nation stellen met bitterheid vast dat ex-kabilisten (mee) aan het roer staan in sommige Congolese instellingen, ondanks de breuk tussen CACH en FCC. Dat meldde Mediacongo. De ontevredenheid heeft meer bepaald betrekking op de nieuwe situatie in de Senaat.

Binnen de politieke familie van Félix Tshisekedi zijn sommigen niet te spreken over de samenstelling van het nieuwe Bureau in de Senaat. “De terugkeer van de FCC (van Joseph Kabila) in een andere vorm”, vinden de critici.

Volksvertegenwoordiger Muhindo Nzangi bevestigt de “ontevredenheid” binnen de Union sacrée. Sommigen wijzen erop dat diverse leden van het nieuwe Bureau niet goed aangeschreven staan wegens de manier waarop ze zich hebben gedragen bij diverse staatsbedrijven.

De leden van het nieuwe Bureau van de Senaat zijn Bahati Lukwebo (voorzitter), Samy Badibanga (eerste vice-voorzitter), Sanguma Mosai (tweede vice-voorzitter), Michel Kanimbu Shindany (rapporteur), Nathalie Bul’ An’ Sung (adjunct-rapporteur), Carole Agito Amela (quaestor) en Ida Kidima Nzumba (adjunct-quaestor).

© CongoForum, 04.03.21 (gm)

Beeld : Modeste Bahati Lukwebo, de nieuwe voorzitter van de Senaat

Bron : DiaspoRDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.