Laatste schijf van 110 TRANSCO-bussen in Boma aangekomen (CongoForum)


BOMA – 110 bussen voor het vervoersbedrijf TRANSCO zijn gisteren, zondag, officieel in ontvangst genomen in de havenstad Boma, in Centraal-Kongo, bericht Radio Okapi. Eerder arriveerden al 330 nieuwe bussen voor het bedrijf. In totaal gaat het dus om 440 voertuigen.

De jongste schijf van de bestelling werd in Boma in ontvangst genomen door de speciale gezant van de president, Massamba Kinuani, in aanwezigheid van afgevaardigden van het ministerie van Vervoer en Communicatie, de algemeen directeur van TRANSCO, de burgemeester van de stad Boma en talrijke regeringspartners uit de vervoerssector. Massamba Kinuani verklaarde dat het voor hem eer was om de nieuwe partij bussen te mogen in ontvangst nemen.

TRANSCO, opgericht in 2013, is al zijn oorspronkelijke voertuigen kwijtgeraakt door de veroudering en het gebrek aan onderhoud van zijn vloot. Voor deze 440 TRANSCO-bussen is voor een periode van 2 jaar een after-sales servicecontract gesloten. Bovendien zijn achttien containers met reserveonderdelen beschikbaar, zegt het ministerie van Vervoer en Communicatie.

© CongoForum, 01.03.21 (rk)

Beeld-bron: Radio Okapi 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.