Woordvoerder Tshisekedi: geen reden om te twijfelen aan verkiezingen in 2023 (CongoForum)

KINSHASA – President Félix Tshisekedi heeft geen plannen om de termijnen, voorzien in de Grondwet, met voeten te treden. Hij heeft ook nooit ontkend dat er in 2023 verkiezingen moeten plaatsvinden. Dat heeft Tshisekedi’s woordvoerder, Tharcisse Kasongo Mwema Yamba Yamba, gezegd op radio Top Congo FM.

De katholieke bisschoppen (CENCO) hadden de president gevraagd om de regels correct toe te passen, maar volgens Kasongo is er geen reden om het staatshoofd kwalijke bedoelingen toe te schrijven. “De bisschoppen zijn vrij om als Congolese burgers hun vrees uit te spreken. Maar ze moeten rustig blijven en het vertrouwen behouden. Ze kunnen beter het staatshoofd zijn kalender laten regelen tot 2023”.

Volgens Kasongo is er geen reden om verkiezingen in 2023 in twijfel te trekken. “Het is ook niet de eerste keer dat we een gebrek aan middelen hebben om verkiezingen te houden”.

Deze week had de ‘presidentiële pers’ een communiqué verspreid om te reageren op verklaringen van de bisschoppen. Dat was volgens Kasongo ‘een persoonlijke interventie’ die niet uitging van de president.

© CongoForum, 03.03.21

Beeld: Tharcisse Kasongo Mwema Yamba Yamba

Bron: Congo Durable

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.