Zuid-Kivu: Stichting Anansoft voorziet Bukavu van bruggen en solidariteitsverenigingen (CongoForum)

BUKAVU – De Stichting Anansoft, die sinds januari 2021 bestaat, werkt aan de ontwikkeling van de provincie Zuid-Kivu in het oosten van de DR Congo. Dat stelde CongoForum vast.

De stichting heeft reeds talrijke verwezenlijkingen op haar naam staan, zoals de bouw van bruggen, trappen, solidariteitsverenigingen, de installatie van straatverlichting, de aanleg van waterputten, openbaar vervoer voor de bevolking, enz, blijkt uit de getuigenis van de stichter van deze plaatselijke structuur Ananie Lunanga: “Sinds ons bestaan, hebben we al veel bereikt. De aanleg van trappen van meer dan 2 km die van het waterbekken van Nyakaliba naar de plaats van de gendarmerie van Cimpunda gaan, de bouw van een betonnen brug in het district kalere A, waardoor de bewoners van kamp Tv gemakkelijk de gendarmerie-plaats en Mwachi’s kunnen bereiken. De installatie is in uitvoering, van de straatverlichting vanaf de gendarmerie van Cimpunda tot de kleine markt van Mwachi’s”, verklaarde hij aan CongoForum.

De Anansoft-stichting beperkt zich niet alleen tot de bouw van bruggen of trappen. Maar zij verstrekt ook kredieten aan kwetsbare vrouwen via solidariteitsverenigingen. “Wij verlenen ook kredieten aan meer dan 200 vrouwen via de onderlinge solidariteitsverenigingen om te voorzien in de behoeften van hun gezinnen, de ondersteuning (betaling van schoolgeld) van bijna 20 studenten van Cimpunda” voegt hij eraan toe.


In de toekomst wil Anansoft haar activiteiten uitbreiden tot de hele gemeente Kadutu en de gemeente Bagira in de stad Bukavu, hoofdstad van de provincie Zuid-Kivu, met als doel deel te nemen aan de ontwikkeling van de regio. Een team van deskundigen is reeds ter plaatse in de twee gemeenten om de prioritaire behoeften van de bevolking vast te stellen en om te zien in welke mogelijkheid de Anansoft-stichting kan werken.

© CongoForum – Paulin Munyagala, 16.04.21

Afbeeldingen-bron: CongoForum

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.